Foto's Peter de Jong

Spijkenisse laat dure punten liggen

Sport 58 keer gelezen

Spijkenisse: Spijkenisse heeft door een 2-2 (1-0) gelijkspel tegen De Zwerver verzuimd om de eerste te vergeven periodetitel in de wacht te slepen. SHO, dat overigens ook niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel tegen Klundert, heeft de beste papieren. Het zal in de resterende 25 minuten van het gestaakte duel tegen Sliedrecht dan wel de 1-0 voorsprong moeten verdedigen om de periode binnen te halen. Spijkenisse begon op het sportpark Jaap Riedijk overigens goed, maar met name Breuklin Almeida vond met goede uithalen doelman Daniel Borsje op zijn weg. Na krap een halfuur spelen nam de thuisclub de leiding door Julien Gret, die na een prima aanval een voorzet van Eric Polet achter Borsje tegen het garen kopte: 1-0

De Spijkenissers leken de club uit Kinderdijk eronder te krijgen, maar Emir Jasarevic liet de kans op 2-0 liggen en aan de andere kant voorkwam Dyron Bijl de gelijkmaker van Wesley Kassels. De tweede helft was vijf minuten oud of Marnix van den Andel liep de gelijkmaker achter de Spijkenisser doelwachter: 1-1. Spijkenisse schiep zich vervolgens weer enkele kansen, maar Jasarevic en Ruperto Dorothea lieten goede mogelijkheden onbenut. Na een kwartier spelen leidde Boudy Hoogendoorn de 1-2 van Wilmar Hanst in. Spijkenisse had nog een halfuur om de achterstand om te buigen, maar stuitte vervolgens op een muur aan verdedigers. Toch was het drie minuten later Julien Gret, die op knappe wijze naar de dikverdiende gelijkmaker soleerde: 2-2. De formatie van Peter Wubben zette nog meer druk naar voren, maar nadat Julien Gret de kans op zijn en Spijkenissers derde treffer had laten liggen, keurde de scheidsrechter vanwege vermeend buitenspel een glaszuiver doelpunt af van Emir Jasarevic. Vlak voor tijd werd de doorgebroken Ruperto Dorothea door De Haan onderuit gehaald. De Haan kreeg rood, maar de vrije trap leverde niets op. ‘We hebben een redelijke eerste helft gespeeld, maar veel kansen laten liggen, dus ben ik teleurgesteld in het resultaat,’ baalde Peter Wubben. ‘We hebben op het cruciale moment belangrijke punten laten liggen en daardoor wellicht ook de periodetitel mis gelopen. Een feit is dat we nog steeds bovenaan staan en laten we dat dan maar zo lang mogelijk volhouden,’ aldus de trainer van Spijkenisse. Breuklin Almeida, die na een langdurige blessure net was teruggekeerd in de basis, zal weer vanaf de zijlijn moeten toekijken, want de ongelukkige middenvelder moest na 35 minuten met een gebroken middenvoetsbeentje het veld ruimen. Spijkenisse speelt aanstaande zaterdag in Zwijndrecht tegen middenmoter Pelikaan.

Spijkenisse: Dyron Bijl; Eric Polet, Jim van Riet, Boudy Hoogendoorn (75. Jorn Berkelaar), Jeffrey Schenk; Jesse Schotman (62. Stefano Zevenbergen); Breuklin Almeida (35. Shane van den Engel), Djoemian Sarkam; Julien Gret, Emir Jasarevic, Ruperto Dorothea.