Archieffoto Wil van Balen
Archieffoto Wil van Balen

Kuil gevonden in Simonshaven (update)

Actueel 114 keer gelezen

Simonshaven - Woensdag en donderdag werd er in het bosperceel Nieuwe Schuddebeursepolder gezocht naar een mogelijke schuilplaats van Patrick S. Er is een kuil met een doorsnede van 1 meter en 2,50 meter diep gevonden. De politie vermoed dat deze van Patrick S. is. De kuil wordt maandag na uitgebreid onderzoek gedicht.

Het onderzoeksteam had na onderzoek aanwijzingen dat er in het bos mogelijk een door Patrick S. gemaakte schuilplaats zou zijn te vinden. Nu er op basis van die aanwijzingen door defensiespecialisten ook daadwerkelijk een diepe kuil werd aangetroffen is deze vanzelfsprekend uitgebreid onderzocht door de forensische opsporing en het NFI. Er is volgens experts vermoedelijk 7 kuub zand nodig om de kuil weer vol te storten.

De kuil stond vol water en na leegpompen is er niks in aangetroffen. Er lijkt bij het graven door een leemlaag te zijn gestoten waardoor de kuil zich vermoedelijk vanaf het moment dat hij gegraven werd met water vulde. De kuil bleek levensgevaarlijk voor wie er in valt. Het water vult zich tot een halve meter van de rand zodat iemand er niet meer uit kan komen. Daarom wordt de kuil maandag gedicht. Dit nadat er de zekerheid is dat er niks van onderzoekswaarde kon worden aangetroffen.

De politie berichtte eerder dat de kuil vrijdag wordt gedicht. Op advies van een aannemer is besloten dit maandag te doen. De kuil is voor nu afgedekt met bomen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant