Zuidland krabbelt tegen Rijsoord weer op

Sport 89 keer gelezen

Rijsoord: Tom Larssen kwam handen tekort om de complimenten van de tegenstander voor het goede spel van zijn ploeg in ontvangst te nemen. Doch aan het einde van de rit prijkte er niet meer dan een overigens verdienstelijk 2-2 (1-1) gelijkspel op het scorebord. ‘We hebben Rijsoord in de eerste helft met goed voetbal helemaal zoek gespeeld, hadden minimaal met 0-4 voor moeten staan, maar schoten de kansen er niet in,’ baalde de trainer van de Zuidlandse debutant in de eerste klasse C van het aantal gemiste kansen. ‘We kwamen in de tweede helft meer onder druk te staan, maar na de 2-2 waren er kansen over en weer, hield Robin (van Leeuwen, DR) ons met een paar knappe reddingen in de wedstrijd.’ Zuidland speelde een goede wedstrijd, creëerde zich ook diverse kansen, maar de topscoorder van vorig jaar, Jeffrey Duijnstee tot drie keer toe, Robin van Buren en Corly Bazoer hadden de vizieren niet op scherp afgesteld om de fraai ogende aanvallen op het Rijsoordse doel met goud te omrandden. Twee minuten voor rust kwam de thuisclub op een voor Zuidland psychologisch vervelend moment op voorsprong door een treffer van Sander Barragan: 1-0. Doch in de laatste minuut van de eerste speelhelft schoot topscorer Jeffrey Duijnstee zijn ploeg op een dieptepass van Roy van Vugt weer langszij: 1-1. Zuidland begon ook de tweede helft voortvarend, maar Sander Barragan vuurde een vrije trap op het uur kansloos langs doelman Robin van Leeuwen: 2-1. De bezoekers probeerden weer snel orde op zaken te stellen en kregen na tien minuten spelen het loon na de arbeid, toen Clint van de Veerdonk na een weergaloze individuele actie drie “Kraaien” en doelman Michael Bekkers passeerde en zo de plooien weer gladstreek: 2-2. De twee ploegen gingen vervolgens volop voor de winst. Robin van Leeuwen moest enkele keren handelend optreden om Rijsoordse doorboringen te voorkomen. ‘Het was een leuke open wedstrijd, die wij voor de rust al in ons voordeel hadden moeten beslissen. De mensen van Rijsoord begrepen niet dat wij onderaan staan. Maar zo spelend, met inzet en karakter en bovenal met de wil om te willen winnen ben ik ervan overtuigd dat wij gaan klimmen,’ besloot Tom Larssen. Zuidland speelt aanstaande zaterdag om 14.30 uur op Groot-Nibbeland tegen VVGZ. Bij de Zwijndrechtenaren speelt Hekelinger Joey Klijn in de spits.

Zuidland: Robin van Leeuwen; Mark Snijder (70. Patrick Monteiro), Frank Molendijk, Marcel van den Berg, Roy van Vugt; Robert Michilsen, Maurice Wolters, Robin van Buren (80. Aron van der Steen); Runell Martis (10. Clint van de Veerdonk), Jeffrey Duijnstee, Corlyzon Bazoer.