Foto's Peter de Jong

Hockeysters nipt onderuit

Sport 82 keer gelezen

Spijkenisse - De dames van HV Spijkenisse zijn zondag in het inhaalduel van vorige week met 4-5 onderuit gegaan tegen Kievitten. Bij rust stond het 2-2. De formatie van Jeroen Nieuwstraten kwam op voorsprong dankzij een treffer van Kim Witteveen. Vervolgens zette Nina van de Berg de ploeg op 2-0. Een ongelukkige eigen treffer van Nikita van Herk zorgde ervoor dat de gasten weer in het duel kwamen en nog voor rust de gelijkmaker wisten binnen te slaan. Na de thee sloeg de wedstrijd om en ging het beter met de gasten die op een 2-4 voorsprong kwamen. Eerst was het Nina van de Berg die voor 3-4 zorgde en de gelijkmaker werd gescoord door Lonneke van Breukelen. In de slotfase wisten de gasten de winst alsnog te pakken. ‘We startte voor rust erg goed en kwamen 2-0 voor. We maakten de kansen af. Dan kom je na rust van een achterstand terug tot 4-4 en winnen zij en maken wij in de slotminuut een strafcorner niet. We maakten toen teveel fouten’, zegt coach Jeroen Nieuwstraten na afloop. Zondag speelt de ploeg tegen Barendrecht.