SC Botlek maakt uitglijder goed

Sport 54 keer gelezen

Rotterdam: SC Botlek heeft de nederlaag tegen Spirit volledig weggepoetst door op het sportpark langs de Melanchtonweg met 0-2 (0-1) te zegevieren over Leonidas. De Spijkenissers nestelden zich na de boeiende subtopper in de tweede klasse D op vijf punten achter het tot nu toe ongenaakbare Brielle op de tweede plaats. ‘We hebben weer lering getrokken uit de vorige wedstrijd en ons fysiek en mentaal sterk gemaakt om de wedstrijd tegen Leonidas als zodanig in te gaan en dat is goed gelukt,’ stelde Rinus Schrijver. Het duel oogde meer dan aantrekkelijk met kansen over en weer. Na drie minuten spelen verzuimden de Rotterdammsers in kansrijke positie de score open te breken.

De bezoekers gaven op het kwartier een passend antwoord via de snelle John Ackon, die na een goede combinatie met Mitco Milojevic oog in oog strandde op de doelman van Leonidas. ‘Vanaf dat moment deden we weer mee in de wedstrijd.’ Halverwege de eerste helft namen de Brugbewoners zelfs de leiding door Sevket Kasaroglu, die de bal na een fraaie aanval over diverse schijven langs de keeper in de korte hoek joeg: 0-1. Nasser Abdalla kreeg daarna een uitstekende kans om de marge te verdubbelen, maar de topscorer in de tweede klasse D kreeg de voorzet van Sevket Kasaroglu totaal verkeerd op het hoofd. SC Botlek, met de in de basis sterk debuterende Kenny Lopes Cruz in het hart van de defensie, moest vervolgens weer met de kont tegen de zestien om de aanvallen van Leonidas te neutraliseren. Het centrale duo met verder de uitstekende Kevin Michilsen vertolkte daarbij een hoofdrol. De Spijkenissers kwamen vlak voor rust goed weg, toen een Rotterdamse vrije trap op de paal belandde. ‘Ik heb de spelers tijdens de rust verteld dat Leonidas in de tweede helft de druk met vier tot vijf aanvallers zou opvoeren en wij daardoor counterkansen zouden krijgen, dus was het in beide gevallen geconcentreerd blijven.’ De Botlekkers kregen ook kansen, want na tien minuten spelen kreeg Nasser Abdalla wederom een uitstekende gelegenheid om de score op te voeren, maar nu schoot hij een splijtende crosspass van Patrick Klaris in riante positie in het zijnet. Met de middenvelders Tim Oppong voor Glenn Meeles en Maldini Cruz voor Mitco Milojevic poogden de mannen van Schrijver vooruit te blijven voetballen. Zo kwamen er countermogelijkheden voor John Ackon en Nasser Abdalla, maar werden de inzetten van de aanvallers gepareerd door de goed keepende doelverdediger van Leonidas. Drie minuten voor tijd wierp Nasser Abdalla de wedstrijd in het slot door een teruglegger van John Ackon na een snel uitgevoerde counter hard tegen de touwen te peren: 0-2. ‘De ploeg heeft met een mentale hardheid een prima teamprestatie geleverd,’ complimenteerde de trainer van SC Botlek zijn manschappen. ‘We gaan zo snel mogelijk op weg naar de 35 punten en willen daarbij het oog houden op Brielle.’ SC Botlek speelt aanstaande zaterdag in Zevenhoven tegen de club met die naam in de tweede ronde van de districtsbeker. De wedstrijd tegen de nummer drie van de tweede klasse C begint om 14.30 uur.

SC Botlek: Leroy van Oosten; Marvin Kremers, Kevin Michilsen, Kenny Lopes Cruz (85. Dave Leurs), Patrick Klaris; Glenn Meeles (62. Maldini Cruz), John Lopes Cruz, Mitco Milojevic (62. Tim Oppong); Sevket Kasaroglu; Nasser Abdalla, John Ackon.