Spijkenisse herstelt zich tegen Zaamslag

Sport 86 keer gelezen

Zaamslag: Spijkenisse heeft de 1-2 (1-1) nederlaag tegen Heerjansdam goed verteerd, door op Zeeuws-Vlaanderen het laaggeplaatste Zaamslag met 1-2 (1-1) een nieuwe thuisnederlaag te bezorgen. De formatie van Peter Wubben heeft goede zaken gedaan, want na de dure misstap van Heerjansdam tegen Alblasserdam (3-3) en de bij een 1-0 stand gestaakte wedstrijd tussen SHO en Sliedrecht heeft de club van het sportpark Jaap Riedijk de eerste plaats in de hoofdklasse C weer heroverd. De Spijkenissers waren in Zaamslag heer en meester, maar sprongen zeer onzorgvuldig om met het aantal kansen.

Daarbij bleek ook de Zeeuwse doelwachter een sta-in-de-weg. Direct vanaf de aftrap strandde Ruperto Dorothea al oog in oog op de latere uitblinkende doelman van Zaamslag. Spijkenisse, dat als koploper het spel werd opgedrongen, liep zich stuk op de zich sterk verwerende muur aan verdedigers. Tien minuten voor rust was het na lang aandringen dan toch raak door Emir Jasarevic, die een hoge bal van Shane van den Engel knap onder controle bracht en het kleinood vervolgens zonder een strobreed in de weg te worden gelegd met het linkerbeen in het doel schoof: 0-1. De bezoekers namen wat gas terug, leunden wat achterover en dat kwam hen duur te staan, want de voorzet vanuit het niets viel voor de voeten van de spits, die slechts hoefde binnen te tikken: 1-1. ‘Dat was na constant aanvallen en kansen, die soms met kunst en vliegwerk werden gepareerd, een flinke domper,’ sprak de Peter Wubben op dat moment zijn teleurstelling uit. Spijkenisse nam in het tweede deel nog meer risico, liet de ene op de andere aanval op de Zaamslagerveste rollen. De Zeeuwse doelverdediger voorkwam met knappe reddingen telkenmale een Spijkenisser doorboring. Krap tien minuten voor tijd was daar verlosser Emir Jasarevic, die een knappe solo met een voltreffer honoreerde: 1-2. Bijzonder was het feit dat de wedstrijd zeventien minuten heeft stilgelegen omdat de scheidsrechter vanwege een vervelende blessure opgelapt moest worden. ‘Gelukkig konden we verder, want anders hadden we voor een minuut of twintig opnieuw de verre reis naar Zaamslag moeten maken.’ Bij Spijkenisse ontbrak nog altijd Breuklin Almeida, die na zijn blessure afgelopen zaterdag speeltijd maakte in het tweede elftal ter voorbereiding op een terugkeer in de hoofdmacht. Menno Krijger verrekte tijdens de warming-up zijn hamstring waarop hij vervolgens vanaf de bank moest toekijken. Jorn Berkelaar maakte daarentegen na een langdurige knieblessure op bevredigende wijze zijn rentree in de hoofdmacht. Spijkenisse speelt aanstaande zaterdag in Ooltgensplaat voor de Rijnmond Cup tegen de club uit de kelder van het zaterdagvoetbal, het nog puntloze OFB.

Spijkenisse: Dyron Bijl; Elwin Spoel, Eric Polet, Boudy Hoogendoorn (55. Jorn Berkelaar), Jeffrey Schenk; Jesse Schotman; Shane van den Engel (67. Stefano Zevenbergen), Djoemian Sarkam; Indomar Valentijn (46. Julien Gret), Emir Jasarevic, Ruperto Dorothea.