Foto's Peter de Jong

SCO’63 (za) pas laat langs Bernisse

Sport 132 keer gelezen

Spijkenisse - Het streekduel tussen SCO’63 (za) en Bernisse is zaterdag geëindigd in een overwinning voor de ploeg uit Spijkenisse. Het werd 4-2 voor het team van Ronald van der Zalm. De uitslag is verdiend, maar wel geflatteerd, daar het tot elf minuten voor tijd 1-1 stond. Vooral in het begin maakte SCO’63 indruk. De eerste kans was voor de gasten uit Heenvliet, maar kort erna was er een ingooi voor de Spijkenissers die bij de uitstekend spelende Marcel Pieke kwam en hij wist voor de eerste keer doelman Mitchell Dekker te verschalken.

Niet veel later moest doelman Van Oosten in actie komen op een inzet van David Mulder. In de zevende minuut was er een vrije trap voor SCO’63, maar Pieke schoot de bal net over het doel van Bernisse. Vervolgens hadden de Spijkenissers het beter van het spel, maar wist de ploeg niet door te drukken. De Heenvlieters kregen na ruim een half uur de kans op de gelijkmaker, maar Leroy van Oosten redde goed op de inzet van Marvin Kleibergen. Kort voor rust ging de verdediging even in de fout bij SCO’63 en kwam de bal voor de voeten van Michel Hiwat en hij kon met een zondagsschot fraai de gelijkmaker binnen de palen brengen. Na de thee bleef SCO’63 de betere ploeg met de beste kansen en kwaliteiten in het team. Na elf minuten kopte Sherman Concetion de bal richting doel, maar nu stond Mitchell Dekker opnieuw goed opgesteld. Na drie kwart duel kopte Shurgan Felida richting doel van Bernisse, maar de bal ging er via de onderkant lat toch niet in. Elf minuten voor het einde van het duel was het een vrije trap voor de Spijkenissers die ongelukkig door Admir de Kok achter de eigen doelman werd gewerkt en SCO’63 hiermee op 2-1 zette. Vervolgens is het eigenlijk dan volledig gedaan met het verzet van Bernisse. Acht minuten voor het einde was het Jean Paul Kers die een bal liet lopen en Sherman Concetion kon de 3-1 aantekenen. Een minuut later was het Concetion die goed weg kwam door met twee benen richting Kers het duel in te gaan en slechts geel kreeg van de arbiter. Drie minuten in de extra tijd was het Concetion die voor 4-1 zorgde en niet veel later mocht ook Bernisse nog een keer juichen bij de treffer na een corner, die door Jean Paul Kers werd binnen gewerkt.

Overwinning verdiend
Na afloop waren beide partijen het erover eens dat de overwinning van SCO’63 terecht was. ‘Deze uitslag zag er in de rust niet naar uit. We hadden de eerste kans in het duel, maar er zit bij SCO’63 veel meer voetbal in. Toch hebben wij geknokt als leeuwen. Na rust hebben we tot de 4-1 eigenlijk niets meer gebracht. Zij hadden tachtig procent van het balbezit. Ze benutten de ruimte op het veld erg goed en hebben individueel sterke mensen. We gaan met een opgeheven hoofd terug naar Heenvliet’, zegt trainer Peter Hoek van Bernisse na het duel. Zijn collega Ronald van der Zalm beaamde dat zijn team de betere ploeg was. ‘We hebben voor rust de kansen die we kregen niet afgemaakt, anders hadden we veel eerder het verschil duidelijk kunnen maken. Dan komt kort voor rust de gelijkmaker en dan weet je dat je het moeilijk kunt krijgen. Het gaat nu om het resultaat, dat is goed. Ik merk dat we als ploeg stappen maken. We hebben een hele nieuwe ploeg. Vandaag zijn we voetballend niet in de problemen geweest, het schort in de afronding’, meent de oefenmeester na het duel. Zaterdag speelt SCO’63 voor de districtsbeker bij Poortugaal (za).

Bijzonderheden:
Scheidsrechter Fokker uit Sommelsdijk gaf gele kaarten aan Marcel Pieke, Sherman Concetion (beiden SCO’63) en Michel Hiwat (Bernisse).

5 Marcel Pieke 1-0

45 Michel Hiwat 1-1

79 Admir de Kok (e.d.) 3-1

82 Sherman Concetion 3-1

90+3 Sherman Concetion 4-1

90+5 Jean Paul Kers 4-2