Rozenburg moet aan de bak

Sport 103 keer gelezen

Rozenburg: Rozenburg is er tegen Lombardijen niet in geslaagd om zich een steviger middenmootpositie in de tweede klasse D te verwerven. De formatie van Rob Vuik verloor het duel op sportpark West in een doelpuntrijk treffen met 4-5 (1-2) van de club uit Rotterdam-Zuid. ‘We hebben de nederlaag aan onszelf te wijten,’ wees de trainer van Rozenburg op de dekkingsfouten waaruit de bezoekers scoorden. ‘Jammer, want hoewel Lombardijen een ervaren en goed voetballende ploeg heeft, hadden wij over de gehele wedstrijd gezien toch het beste van het spel. Het verschil zat hem in het resolute verdedigen en de slagvaardigheid van Lombardijen. Wij scoren makkelijk, maar krijgen door simpel balverlies in de omschakeling teveel goals tegen.’ De Rozenburgers waren in het eerste deel de bovenliggende partij. Na een vijfentwintig minuten spelen bracht Gene Overkleeft zijn ploeg aan de leiding door een voorzet van Eric Don achter de Rotterdamse goalie te deponeren: 1-0. De thuisclub leek af te stevenen op een geruststellende theestand, maar Nick de Bil en Yoeri Bak verzuimden in riante posities de score op te voeren. Lombardijen sprong daarentegen een stuk zorgvuldiger met de kansen om, want op het halfuur en een minuut voor rust boog het de achterstand via twee treffers van grote man Michel van ’t Hof om in een 1-2 voorsprong. Nadat Rob Vuik zijn manschappen tijdens de rust de nodige moed had ingesproken, bracht Gene Overkleeft met een verrassend schot de partijen naast elkaar: 2-2. De ommekeer bleek van korte duur, want de gasten namen wederom een voorsprong door Michel van ‘t Hof: 2-3. Na precies een uur spelen was het wederom Gene Overkleeft, die de plooien glad streek: 3-3, maar een kwartier later liep Rozenburg door een tegentreffer van wie anders dan goalgetter Michel van ’t Hof na knullig verdedigen wederom achter de feiten aan: 3-4. Vijf minuten later werd het zelfs 3-5 door een strafschop van Jelle Verhoeff, waarop de benutte strafschop van Yoeri Bak in de allerlaatste minuut voor de Rozenburgers te laat kwam om nog een gelijkspel uit het vuur te slepen: 4-5. ‘We zullen nu echt punten moeten gaan pakken om uit de onderste regionen te geraken.’ Rozenburg speelt aanstaande zaterdag in Vlaardingen de cruciale staartwedstrijd tegen het CWO van trainer Danny Molendijk.

Rozenburg:  Stefan van Asperen; Gerson Almeida, Jordie de Groot, Elroy van Seventer, Rudie Fortes; Yoeri Bak, Kenan Ylmaz, Gene Overkleeft; Atif Boujddayn, Nick de Bil, Eric Don (80. Reinaldo van Emmerik).