Foto's: Peter de Jong

De Kempvis trekt opgaande lijn door

Sport 71 keer gelezen

Spijkenisse: De waterpolosters van De Kempvis hebben na ZVVS 3 ook de moeilijke wedstrijd in het Rivièrabad tegen ZPB H&L Productions 3 uit Barendrecht met een 7-2 (2-2, 1-0, 0-0, 4-0) overwinning tot een goed einde gebracht. ‘Het was een heerlijke wedstrijd met een lekkere overwinning,’ toonde Peter Koster zijn trots van zijn winnende vrouwenequipe. ‘Ik voorspel ZPB toch als titelkandidaat, dan is het mooi als je hen een flinke tik uit kunt delen.’ De Kempvis begon moeizaam aan de wedstrijd, maar poetste de 0-1 achterstand nog in het eerste kwart weg: 2-2. ‘De speelsters van ZPB riepen bij het betreden van het zwembad dat zij wel even zouden winnen, dat pikten de meiden op en dat hebben zij ondervonden,’ stelde Koster nogmaals trots. ‘We hebben een team dat in deze klasse goed kan meekomen, de inzet is optimaal en kan op die basis doorgroeien naar iets moois.’ De semiderby oogde in het derde kwart aantrekkelijk en ook spannend. De laatste periode had een zelfde beeld, maar de slagvaardigheid bij De Kempvis bleek ineens vele malen groter van bij de Barendrechtsen. ‘ZPB bleek niet in staat de kansen af te maken, terwijl wij elke kans afmaakten. We zaten er ook bovenop, wilden hoe dan ook winnen.’ De Kempvis speelt aanstaande zaterdag om 17.05 wederom in het eigen Rivièrabad tegen ZVVS 2