Foto's: Peter de Jong
Foto's: Peter de Jong

SC Botlek maakt uitglijder tegen Spirit

Sport 95 keer gelezen

Spijkenisse: Dat een kat in het nauw soms rare sprongen kan maken, bewees andermaal het immer onberekenbare Spirit, dat SC Botlek uitgerekend op De Brug met 1-2 (1-0) de eerste nederlaag van het seizoen toediende. De Botlekkers waren nog zo gewaarschuwd voor de wispelturige club uit Ouderkerk aan den IJssel. ‘Ik heb de spelers tijdens de rust nog meegegeven dat Spirit een ploeg heeft om rekening mee te houden en moest blijven knokken voor een positief resultaat.’ SC Botlek begon de wedstrijd overigens voortvarend, want na vier minuten spelen lag de 1-0 in het mandje, toen Sevket Kasaroglu een afvallende bal op de lat van Nasser Abdalla in de rebound alsnog tegen het garen werkte: 1-0. De Spijkenissers bleven de betere ploeg, creëerden zich ook kansen, maar het vizier van John Ackon en Nasser Abdalla bleek in de eindstoot niet goed te zijn afgesteld. De start van de SC was ook in de hervatting flitsend, maar John Ackon schoot oog in oog met de doelman van Spirit op de lat, waarop de bezoekers door een door Earl Strake van richting veranderd schot van Mark van Dam meteen doorcounterden naar 1-1. ‘Vanaf dat moment gaven wij de spelers van Spirit het geloof dat er wat te halen was.’ De aangeslagen equipe van Rinus Schrijver was het spoor even bijster. Spirit probeerde met vechtvoetbal een tweede goal te forceren en kreeg deze ook, hoewel daar een eigen goal van de ongelukkige Earl Starke tien minuten voor tijd voor aan te pas moest komen: 1-2. ‘We hebben daarna alleen maar achter de achterstand aan lopen hollen.

Maar goed, dit zijn wedstrijden om lering uit te trekken. Spirit speelde op het randje van het toelaatbare, dus gaan wij er keihard aan werken om bij nood ons ook dat spelletje eigen te maken,’ aldus Rinus Schrijver. ‘Kijk, we zijn na de achterliggende successen niet gewend om te verliezen, sommigen dachten ook dat we onverslaanbaar waren in de tweede klasse. Maar we zullen reëel moeten zijn.
Voetballend doen we voor niemand onder, maar er wordt meer gevraagd om tot een optimaal resultaat te komen. Op het mentale vlak. Wij zitten daar precies tussenin. Er wacht weer een nieuwe uitdaging,’ besloot Rinus Schrijver. Doelman Leroy van Oosten (ziek) en Dave Leurs (vakantie) ontbraken in het team van de SC. SC Botlek wacht aanstaande zaterdag aan de Melanchtonweg in Rotterdam om
14.30 uur de topper tegen Leonidas.

SC Botlek: Patrick de Zoete; Earl Starke, Kevin Michilsen, Patrick Klaris, Maldini Cruz; Glenn Meeles, John Lopes Cruz, Mitco Milojevic (60. Tim Oppong); Sevket Kasaroglu; Nasser Abdalla, John Ackon.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant