Rozenburg vanwege zweepslag scheidsrechter gestaakt

Sport 133 keer gelezen

Rozenburg: De wedstrijd tussen Rozenburg en NSVV heeft een uur geduurd, toen scheidsrechter Van de Haak vanwege een zweepslag noodgedwongen moest afblazen voor het einde van de wedstrijd. De Rozenburgers leidden op dat moment met 3-2, een stand, die al bij rust was bereikt. ‘Het voetbal was niet om aan te gluren,’ meende Rob Vuik. Rozenburg begon zwak aan de wedstrijd en keek na twintig minuten spelen door twee Numansdorpse treffers tegen een 0-3 achterstand aan. Tien minuten voor rust tikte Nick de Bil vanachter zijn standbeen een voorzet van Eric Don binnen: 1-2. De spanning was daarmee volledig terug in de wedstrijd. Vijf minuten later legde scheidsrechter Van de Haak de bal op de stip vanwege een vermeende handsbal van één der Numansdorpers. Yoeri Bak hield het hoofd koel en scoorde vanaf elf meter de gelijkmaker: 2-2. De koek was nog niet op, want nog voor de thee kopte Eric Don een voorzet van Yoeri Bak tegen het garen: 3-2. De tweede helft was nog maar net aan de rol of de Rozenburgers ontsnapten aan de gelijkmaker, maar doelman Stefan van Asperen voorkwam met een prima redding een doorbraak. ‘Na een blessurebehandeling bleven mijn spelers geduldig wachten op de inworp, maar hielden deze zelf. Geen sportief gebaar lijkt mij,’ becommentarieerde Rob Vuik de onsportieve handeling van de NSVV-ers. ‘Het restant van de wedstrijd zal waarschijnlijk worden doorgeschoven naar het inhaalweekend,’ aldus Rob Vuik. Rozenburg, dat tegen de gevaarlijke streep in de tweede klasse D aanleunt, speelt aanstaande zaterdag om 14.30 uur thuis op het sportpark West tegen Lombardijen.

Rozenburg:  Stefan van Asperen; Stefan van Es, Jordie de Groot, Elroy van Seventer, Rudie Fortes; Yoeri Bak, Kenan Ylmaz, Gene Overkleeft; Reinaldo van Emmerik (46. Atif Boujddayn), Nick de Bil, Eric Don.