Spijkenisse declasseert Drechtstreek

Sport 139 keer gelezen

Papendrecht: Het leidende trio in de eerste klasse C heeft met SHO (6-1 tegen Rijsoord), Heerjansdam (1-6 bij Zaamslag) en Spijkenisse dat na een 0-3 ruststand uiteindelijk met 0-5 zegevierde bij Drechtstreek flink uitgehaald. De Spijkenissers hebben na vier wedstrijden een marge van drie punten op SHO en vier op Heerjansdam, de tegenstander aanstaande zaterdag om 14.30 uur op het Sportpark Jaap Riedijk. ‘De ploeg heeft goed voetbal laten zien, een hoog tempo gespeeld en veel kansen gecreëerd,’ complimenteerde Peter Wubben zijn manschappen met de eclatante 0-5 overwinning op Drechtstreek. Na ruim tien minuten spelen was het al raak door Shane van den Hengel, die een pass van Jesse Schotman in de loop met de buitenkant van de voet in de verre hoek joeg: 0-1. Krap tien minuten voor rust was het Emir Jazarevic, die een combinatie met Ruperto Dorothea fraai afrondde: 0-2. Even later verstoorden de Spijkenissers met veel druk de opbouw op de Papendrechters, Shane van den Hengel pikte de bal op en drukte vervolgens af voor 0-3. De Spijkenissers konden met deze comfortabele voorsprong met een gerust hart gaan rusten. Drechtstreek was ook in het tweede deel niet bij machte om de verdediging van Spijkenisse op de proef te stellen. Sterker, na vijf minuten spelen wierp Jim van Riet de wedstrijd in het slot door een voorzet van Jesse Schotman na een hoekschop van Ruperto Dorothea hard tegen het garen te koppen: 0-4. Eric Polet bepaalde de eindstand op 0-5 door na een aangever van Dorothea weg te draaien van zijn tegenstander en uit te halen voor 0-5. Bij Spijkenisse speelde Stefano Zevenbergen de volle negentig minuten in het tweede team en ontbrak Breuklin Almeida nog altijd vanwege een dijbeenblessure. ‘Dat duurt nu wel erg lang. Ik wil dat hij zijn bovenbeen laat onderzoeken,’ besloot Peter Wubben. Spijkenisse speelt aanstaande zaterdag op het sportpark Jaap Riedijk om 14.30 uur de topper tegen Heerjansdam.

Spijkenisse: Dyron Bijl; Lennart Krijger, Jim van Riet, Eric Polet, Jeffrey Schenk; Jesse Schotman (55. Boudy Hoogendoorn); Shane van den Hengel, Djoemian Sarkam; Ruperto Dorothea, Emir Jazarevic (75. Julien Gret), Etienne Mariana (65. Ingomar Valentijn).