SCO ’63 (za) revancheert zich

Sport 105 keer gelezen

Zwartewaal- De zaterdagvoetballers van SCO ’63 hebben zich grevancheerd op de blamerende 1-6 nederlaag tegen Nieuwenhoorn door in Zwartewaal met een 0-7 (0-4) overwinning geen spaan heel te houden van de club met die naam. ‘Zwartewaal was niet zo geweldig, maar we speelden vanuit een goede organisatie en de bal te laten lopen weer een beetje op het niveau naar ons kunnen en dat gaf me toch wel een prettig gevoeld,’ sprak trainer Ronald van der Zalm tevreden over het optreden van zijn ploeg. ‘Daarbij heb ik mooie doelpunten gezien uit goed lopende aanvallen.’ De Spijkenissers namen vanaf de aftrap meteen het heft in handen. Na een kleine twintig minuten spelen brak de weerstand der Zwartewalers, toen Camillio Buskop bij de tweede paal een goed lopende aanval tegen het garen schoot: 0-1. Na een halfuur spelen trok Andrew van Hilst goed naar binnen en haalde vervolgens uit voor 0-2. Enkele minuten later brak Marcel Pieke over rechts goed door, speelde een tegenstander uit en plaatste vervolgens de derde goal in het Zwartewaalse mandje: 0-3. Op slag van rust bracht Mitchell Boonstoppel de stand op 0-4 door de bal vanaf de rand van de zestien in de verre hoek te jagen. De tweede helft was nog maar net aan de rol of Mitchell Boonstoppel was wederom ter plaatse om de bal langs de onthutste doelman van Zwartewaal te prikken; 0-5. De bezoekers werden wat slordiger, lieten diverse kansen onbenut totdat Marcel Pieke een kwartier voor tijd de boel wakker schudde door een zesde bres te slaan: 0-6. Bryan Roodbol bepaalde vijf minuten voor tijd de eindstand op 0-7 door de bal ter hoogte van de penaltystip tegen de touwen te knallen. ‘Zo blijven we bij. Het is nu zaak om de opmars aanstaande zaterdag tegen Melissant voort te zetten.’ De subtopper op het sportpark Oostbroek begint om 14.30 uur.

SCO ’63 (za): Stefan Pieke; Jasper Mulder, Michael Snijders (60. Hiddes Mulders), Bob Kloppenburg, Bryan Roodbol; Marcel Pieke; Mitchell Boonstoppel, Arno van Lieshout, Camillio Buskop; Ronald de
Groot (75. Shurgan Felida), Andrew van Hilst (81. Sherman Concetion).