Afbeelding

Spijkenisse - Zuidland

Sport 197 keer gelezen

Spijkenisse: Spijkenisse heeft de derde wedstrijd tot een winstgevend einde gebracht en blijft met de volle buit punten alleenheerser aan de top van de eerste klasse C. De formatie van Peter Wubben won de derby tegen promovendus Zuidland op een vol en sfeerrijk sportpark Jaap Riedijk met 2-0 (0-0). ‘We hebben uiteindelijk een redelijk simpele overwinning behaald,’ stelde de trainer van Spijkenisse. ‘We lieten in de beginfase twee goede kansen onbenut, waarna Zuidland er in het middendeel enkele keren dreigend uitkwam.’ In die fase voorkwam doelman Dyron Bijl een achterstand door een inzet van Jeffrey Duijnstee uit het doel te ranselen. ‘Daarna hebben we de wedstrijd volledig gecontroleerd en heeft Dyron (Bijl, DR) geen noemenswaardig werk meer gehad.’ Spijkenisse nam na een klein uur voetbal de leiding door Emir Jazarevic, die uitstekend voorbereidend werk van Jesse Schotman, Shane van den Hengel en Ruperto Dorothea met een droge knal afrondde: 1-0. Acht minuten later wierp Jim van Riet de wedstrijd in het slot door een indraaiende voorzet van Shane van den Hengel hard tegen het garen te koppen: 2-0. ‘We zijn de competitie heel goed begonnen. De koppositie is mooi, geeft extra moraal, maar de competitie is nog pril. Ik sta het liefst op de laatste speeldag op plaats één. Maar goed, laten we het puntenverlies maar zou lang mogelijk uitstellen, want dan zouden we al een goede stap kunnen maken,’ aldus Peter Wubben. Wubben moest het nog altijd stellen zonder Breuklin Almeida (dijbeen) en ook de geblesseerde Etienne Mariana ontbrak in het team. Spijkenisse gaat aanstaande zaterdag op bezoek in Papendrecht om aldaar middenmoter Drechtstreek te gaan bestrijden.

Bijzonderheden: Vooraf aan de wedstrijd werd er een minuut stilte in acht genomen vanwege het overlijden van bestuurs- en erelid van Spijkenisse, Arie van der Meijde. Zowel Spijkenisse als Zuidland speelden met rouwbanden.

Spijkenisse: Dyron Bijl; Lennart Krijger, Jim van Riet, Eric Polet, Jeffrey Schenk; Jesse Schotman (65. Stefano Zevenbergen); Djoemian Sarkam, Shane van den Hengel; Ruperto Dorothea (80. Julien Gret), Emir Jazarevic, Elwin Spoel (75. Ingomar Valentijn).

 

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant