Afbeelding

Wieleren in Honselersdijk, Bosschenhoofd en Zolder

Sport 167 keer gelezen

Honselersdijk - Chanella Stougje (foto) is in de Klompenronde van Honselersdijk voor junior-vrouwen op een tweede plaats geëindigd. De Zuidlandse uit de ploeg van RWC Ahoy’ moest in de sprint haar ploeggenote Marjoleine van ’t Geloof uit Dirksland voor laten gaan. Romy Adegeest uit Woerden finishte als derde.

De Zuidlandse Claudia van Dijk behaalde bij de nieuwelinge-vrouwen een verdienstelijke tiende plaats. De renster van PRC Delta zag winnares Anne Huinen (De Bollenstreek), Merel Hofman (RWC Ahoy’) uit Bleiswijk en Nina Buysman (West Frisia) het podium opstappen. Daan Hoole uit Spijkenisse klasseerde zich in categorie 7 als zevende. De renner van PRC Delta was niet opgewassen tegen het geweld van achtereenvolgens de Westlanders Carlo van den Berg en Glenn Mertens en Vincent Hoppezak van RWC Ahoy’. Mariska Kruidenier (PRC Delta) uit Spijkenisse finishte in categorie 6 achter onder anderen achter winnaar Leco Hendriks (De Coureur), Sjoerd Bakker (Meteoor Assen-Roden) en Ruben Buitendijk (GRTC Excelsior) als negende. Spijkenisser Arjan Boshoven viste in categorie 5 met een vierde plaats achter winnaar Luke Verburg (Westland Wil Vooruit), Bastian Sterkenburg (Jan van Arckel) en Daan Kool met een vierde plaats net achter het net. De Abbenbroeker Jasper Kraaijenbrink passeerde de streep achter zijn Zuidlandse ploeggenoot Roel van Sintmaartensdijk (foto) als zevende. Boris Romers (PRC Delta) uit Spijkenisse zag zich in categorie 4 na een fraaie race terug op plaats negen. Mark de Groot (De IJsselstreek), Erwin Smit (Hoornse Ren en Toerclub) en Salvador Alvarado (RWC Ahoy’) uit Schiedam bevolkten het podium. Lara Boshoven (PRC Delta) klasseerde zich in categorie 1 als achtste. De renster uit Spijkenisse moest nationaal kampioene Babette van der Wolf (RWC Ahoy’), Tim van der Poel en Tobias Kool (DTS Zaandam) op plaats drie voor laten gaan.

Bosschenhoofd: Rens Trommels is afgelopen zondag winnaar geworden van de Ronde van Bosschenhoofd voor sportklassers. De renner uit de Spijkenisser wielerformatie PRC Delta bevond zich al vroeg in de koers in een kopgroep van vijf man onder wie verder Matthieu Hendriks uit Krimpen aan den Lek. De vijf lieten de carrousel op het zware stratenparcours met het jagende peloton in de rug geolied ronddraaien. Met een voorsprong van twee minuten werd het tijd om actie te ondernemen. De finale stond dan ook bol van de demarrages, doch wegkomen was er niet bij. Matthieu Hendriks ging de sprint aan, waarop Rens Trommels er op en erover ging en PRC Delta en zichzelf als afsluiter van het seizoen een mooie overwinning bezorgde.

Zolder (B.): BMX-renster Yvette de Waard uit Spijkenisse is tijdens de Nations Cup in het Belgische Zolder op de zesde plaats geëindigd. De nationaal kampioene bij de negenjarigen moest in de finale van het internationale veld onder anderen de Belgische winnaar Kjelle Poets, de Duitser Maxie Gelhaus en het Belgische meisje Chloe Greenwood voor laten gaan. Yvette de Waard, lid van de Spuicrossers uit Oud-Beijerland, was met haar zesde plaats de beste geklasseerde Nederlandse.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant