Olympia na twee overwinningen op koers

Sport 146 keer gelezen

Spijkenisse - De korfbalequipe van Olympia heeft zich na de nederlaag tegen Ventura Sport middels een overwinning midweeks tegen Nikantes (12-9) en Weidevogels 8-6 (4-6) goed hersteld. ‘De doelstelling na het verlies tegen Ventura was vier punten pakken en dat is tegen Nikantse en Weidevogels gelukt,’ stelde coach Benno Snaphaan zich tevreden met het herstel van zijn ploeg.

‘We staan nu weer tweede achter ONDO. Olympia is het afgelopen seizoen samen met ONDO en Weidevogels gedegradeerd. Al deze ploegen hebben de ambitie om weer zo snel mogelijk terug te keren naar de tweede klasse. We hebben tegen Weidevogels na een moeizame eerste helft een perfecte tweede helft afgedrukt.’ De Olympianen hadden in het eerste deel geen antwoord op het snelle aanvalsspel van Weidevogels. ‘Ik heb de spelers/sters in de rust verteld de spelmakers en de topscorer vast te zetten en te neutraliseren. Iedereen heeft zich goed aan de afspraak gehouden. Het was misschien niet mooi, maar we speelden wel heel gedegen en Weidevogels kwam in de tweede helft niet meer tot scoren.’ Opmerkelijk was de invalbeurt van Martijn Koolwijk, die net binnen de lijnen op een belangrijk moment bij 5-6 voor de gelijkmaker tekende: 6-6. Charlotte Gret en Ilona van den Berg hadden alles gegeven en lieten zich compleet leeg gespeeld vervangen door respectievelijk Sylvia de Wit en Daphne van de Water. Olympia gaat aanstaande zaterdag op bezoek in ’s-Gravendeel om ADO te bestrijden. ‘Olympia tegen ADO zijn altijd beladen wedstrijden, dus ik ben benieuwd.’

Olympia:Charlotte Gret (45. Sylvia de Wit), Rilana Cafferata (1 keer), Robert Huisman (2 keer), Sebastiaan Visser (1 keer); Sebastiaan van Hengst (1 keer, 45. Martijn Koolwijk 1 keer), Jerry Kasten, Elise Cafferata, Ilona van den Berg (2 keer, 60. Daphne van de Water).