Afbeelding

Spivo mag nog hopen op volgende bekerronde

Sport 129 keer gelezen

Spijkenisse - De volleybalsters van Spivo zijn het volleybalseizoen begonnen met een drieluik voor de beker tegen Leython uit Leiderdorp en Mikro Electro uit Roosendaal. De formatie van de trainers Ronald Lacroes en Monique de Vroed moest in sporthal Den Oert in een vijfsetter met een 2-3 (18-25, 25-16, 12-25, 25-9, 10-15) nederlaag haar meerdere erkennen in Leython. Nadat de club uit Leiderdorp ook met 3-1 had gewonnen van Mikro Electro Roosendaal, moest de club uit Spijkenisse winnen om als beste “tweede” nog een kans te maken op de volgende bekerronde.

De Roosendaalsen werden in een spannende wedstrijd met 3-1 (16-25, 25-23, 26-24, 25-20) verslagen. ‘We hebben een leuke, jonge ploeg met veel potentie,’ sprak Ronald Lacroes verwachtingsvol naar naderende volleybaljaar. De coach van Spivo kan geen beroep meer doen op speelsters als Manja Scheffers, Jenny Vogler en Jolanda Francisca, die allen zijn gestopt. Michelle Bos, de weer in de selectie teruggekeerde Rianne van der Stelt en jeugdspeelster Laura Kerkhof zijn de nieuwkomers in het team. Kerkhof kwam overigens in het achterliggende seizoen al in actie voor de hoofdmacht. ‘Als we de juiste ingrediënten en spelvormen erin kunnen brengen, verwacht ik dat we met deze jonge ploeg nog mooie dingen kunnen laten zien.’ De vrouwen van Spivo draaiden vorig seizoen lange tijd mee in de top van de tweede divisie, maar in het tweede deel zakte het team ver naar beneden en mocht het zich gelukkig prijzen dat zij het tweede divisieschap net boven de gevreesde p/d-streep konden behouden. ‘We zitten in een afdeling waarin iedereen van elkaar kunt winnen. Ik denk echter wel dat we met deze groep in het eerste rijtje kunnen eindigen. We spelen nog te wisselvallig. We hebben het ritme van de wedstrijden nodig om de wisselvalligheid eruit te spelen,’ aldus Lacroes.

Spivo: Michelle Bos, Rianne van der Stelt, Laura Kerkhof, Janny Groeneveld-Plomp, Sanne Kegel, Kim Kegel, Mariska Hommels, Alicia Mijnans, Daisy Stolk, Jill van Rhee en Tessa Martherus.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant