Spijkenisse te sterk voor Nieuw-Lekkerland

Sport 92 keer gelezen

Nieuw-Lekkerland - Spijkenisse heeft ook de enigszins gevreesde uitwedstrijd tegen degradant Nieuw-Lekkerland met een 2-4 (0-2) overwinning afgesloten. De formatie van trainer Peter Wubben ligt met de toppositie in de eerste klasse C op ambitiekoers.

‘We waren qua voetbal de betere ploeg, hadden de controle, maar creëerden in het eerste deel van de eerste helft nauwelijks kansen.’ Peter Wubben werd dan ook blij verrast door Emir Jazarevic, die na ruim een halfuur spelen de eerste de beste kans binnen de zestien werd ontnomen door een Nieuw-Lekkerlander. Ruperto Dorothea (archieffoto) wist vanaf elf meter wel raad met dit buitenkansje: 0-1. Drie minuten later was het weer raak, toen Jim van Riet een hoekschop van Dorothea tegen het garen jaste: 0-2.

Na de rust eenzelfde speelbeeld. Spijkenisse legde de thuisclub zijn wil op. Dat resulteerde vlak na rust in de derde treffer van Ruperto Dorothea, die na een uitgebalanceerde aanval een combinatie met Djoemian Sarkam door het centrum beheerst afrondde: 0-3. Na ruim een kwartier spelen scoorde Ruud Ouweneel onverwacht uit een vrije trap waarbij doelman Dyron Bijl zich liet verrassen: 1-3. ‘Nieuw-Lekkerland had nog geen kans gehad, maar dan zie je dat zij ineens het geloof terug krijgen.’ Doch niet veel later lag de bevrijdende 1-4 al in het Lekkerlandse mandje, toen wie anders dan Ruperto Dorothea de bal breed legde op de inlopende Emir Jazarevic: 1-4. De thuisclub kwam halverwege deel twee door een vrije trap van Willem-Paul van der Heijden nog wel terug tot 2-4, maar het kansen morsende Spijkenisse kwam verdedigend niet meer in gevaar.

‘Meer dan een optimale start kan je het team niet wensen. Het is alleen jammer dat de scheidsrechters héél makkelijk blijven strooien met kaarten. Nu geeft dat nog geen problemen, maar de clubs gaan dat ongetwijfeld merken.’ Bij Spijkenisse maakte Stefano Zevenbergen na een langdurige knieblessure als invaller zijn rentree in de hoofdmacht. Jesse Schotman viel in de tweede helft uit met een achillespeesblessure. Wubben moest het verder stellen zonder Breuklin Almeida (dijbeen) en de geschorsten Jorn Berkelaar en John Lugtenburg. Spijkenisse ontvangt aanstaande zaterdag promovendus Zuidland. De derby op het sportpark Jaap Riedijk begint om 14.30 uur.

Spijkenisse: Dyron Bijl; Lennart Krijger, Jim van Riet, Eric Polet, Jeffrey Schenk; Jesse Schotman (55. Stefano Zevenbergen); Djoemian Sarkam, Shane van den Hengel; Ruperto Dorothea, Emir Jazarevic (85. Delrencio dos Reis), Etienne Mariana (65. Ingomar Valentijn).