Koen de Leeuw finisht als eerste.
Koen de Leeuw finisht als eerste.

Koen de Leeuw wint Politietriathlon

Sport 343 keer gelezen

Spijkenisse - Koen de Leeuw heeft nog altijd geen definitieve keuze kunnen maken in welke sport voor hem de grootste uitdaging ligt. Wordt het waterpolo, hardlopen, wielrennen of gaat hij zich specialiseren op de triatlon. Een feit is dat de net 20-jaar geworden inwoner uit Waddinxveen op indrukwekkende wijze de 28e editie van de Spijkenisse Politietriathlon op zijn naam heeft geschreven. Spijkenisser Martin Nieuwstraten, eliterenner voor PRC, bleek ook een prima triatleet, hij werd 6e.

De amateurwielrenner van Avanti finishte vorig jaar op de Olympische afstand in een tijd van 2.09.56 nog als vierde in Spijkenisse achter het winnende trio Rinse van de Ouweelen uit Monnickendam en de Rotterdammers Teun van der Meulen en Hielke Schurer. De Leeuw klokte in de Spijkenisser Politietriathlon, met Exxon Mobil als trouwste hoofdsponsor, na het beëindigen van 1500 meter zwemmen, 42 kilometer fietsen en als slotakkoord de finale van 10 kilometer hardlopen een eindtijd van 2.05.42. Ondanks de harde wind op de kop tijdens het fietsnummer en de regen tijdens het looponderdeel was De Leeuw bijna vier minuten sneller dan vorig jaar. Master Nico Verkade zwom, fietste en liep op het fraaie parcours van het wielervereniging PRC Delta en omgeving een tweede besttijd van 2.08.12 bij elkaar. Pascal Valentijn uit Ter Aar greep in de allroundwedstrijd het brons in 2.08.22. De 30-jarige eliterenner bij PRC Delta, Martin Nieuwstraten uit Spijkenisse kon zijn draai ook goed vinden als triatleet, want hij werd op een knappe plaats zes in 2.11.54 de beste regiotriatleet. Sandra Wassink-Hitzert uit Hoevelaken was in 2.14.53 de snelste bij de vrouwen. Wassink-Hitzert was op de olympische afstand vier minuten sneller dan de winnares van vorig jaar, Cora Vlot uit Alblasserdam, die nu een tijd van 2.18.55 liet optekenen.

De organisatie mocht ondanks de slechte weersomstandigheden in totaal zeshonderd (!) atleten aan de start verwelkomen. ‘Meer deelnemers dan vorig jaar,’ constateerde Alex Stroo tevreden. ‘Het was mooi dat de renners nu de sluis achter het parcours mochten oversteken op weg naar de Brielse Maasdijk. Daar hadden de renners de wind vol op de kop. Het loopparcours werd nu afgewerkt in de parken van Spijkenisse-Noord. We hebben louter positieve reacties gehoord over het gehele traject.’ Dat er weinig toppers op de triatlon in Spijkenisse waren afgekomen kon de voorzitter van de Stichting Politie Triathlon Spijkenisse nauwelijks deren. ‘We proberen al jaren een middenweg te vinden tussen de prestatieatleten en de recreanten. De Politie Triathlon van Spijkenisse staat bekend om zijn gemoedelijke sfeer en dat willen wij als organisator vasthouden,’ besloot Alex Stroo. Nog even winnaar Koen de Leeuw. ‘Ik heb altijd nog geen definitieve keuze kunnen maken op welke sport ik me in de toekomst zal gaan focussen, maar deze overwinning voelt toch wel lekker aan.’

Uitslag 28e Politietriathlon Spijkenisse Olympische afstand (1500 meter zwemmen, 42 kilometer fietsen, 10 kilometer hardlopen), voor mannen: 1. Koen de Leeuw (Waddinxveen) 2.05.42, 2. Nico Verkade (Master, Noordwijk) 2.08.12, 3. Pascal Valentijn (Ter Aar) 2.08.22, 4. Teun van der Meulen (Rotterdam) 2.08.55, 5. Eric Smits (Master, Nieuwerkerk aan den IJssel) 2.09.42, 6. Martin Nieuwstraten (Spijkenisse) 2.11.54, 7. Joost Rink (Den Haag) 2.12.09, 8. Lous Wondergem (Middelburg) 2.12.54, 9. Mark de Haan (Master, Pijnacker) 2.13.12, 10. Michael Raaijmakers (Dordrecht) 2.15.07.

Uitslag 28e Politietriathlon Spijkenisse Olympische afstand (1500 meter zwemmen, 42 kilometer fietsen, 10 kilometer hardlopen), voor vrouwen: 1. Sandra Wassink-Hitzert (Hoevelaken) 2.14.53, 2. Cora Vlot (master, Alblasserdam) 2.18.55, 3. Liane van Egmond (Ter Aar) 2.29.43.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant