Afbeelding

Debutant SC Botlek kraakt Rozenburg

Sport 96 keer gelezen

Spijkenisse - Rozenburg deed in het voorbije voetbaljaar lange tijd mee voor promotie naar de eerste klasse. Door de leegloop lijkt een nieuwe poging van de nieuwbakken club van trainer Arjan Vuik een moeilijke opgave. Dat werd nog eens benadrukt door SC Botlek. De promovendus deelde de lakens uit en besloot het debuut in de tweede klasse met een klinkende 4-1 (2-1) overwinning. ‘We hebben niet alleen dik verdiend gewonnen, maar hebben de wedstrijd ook nog eens lange tijd gedomineerd,’ complimenteerde Rinus Schrijver het fantastische optreden van zijn team op het podium van de tweede klasse. Het zou de grote dag worden voor het duo Nasser Abdalla en Sevket Kasaroglu.

Abdalla was liefst vier keer de afmaker van de assists van Kasaroglu. De Spijkenissers namen op De Brug onder aanvoering van aanvoerder John Lopes Cruz meteen het initiatief. Dat leverde halverwege de eerste helft de openingstreffer op van Nasser Abdalla, die een goede combinatie met Sevket Kasaroglu door het centrum prima afrondde: 1-0. Het duo was tevens verantwoordelijk voor de tweede goal, toen Sevket Kasaroglu een prima aanval over rechts besloot met een ragfijne voorzet op de inkomende en doeltreffende Nasser Abdalla: 2-0. Vlak voor rust bracht Jordi de Groot de spanning in de wedstrijd terug door een afvallende bal via een verdediger achter de kansloze doelman Leroy van Oosten te jassen: 2-1. Rozenburg probeerde in het tweede deel orde op zaken te stellen, maar de
gedisciplineerd spelende Botlekkers hielden de poort naar Leroy van Oosten hermetisch afgesloten, terwijl zij in de omschakeling de nodige kansen kregen. Op het uur was het weer raak door Nasser Abdalla, die een voorzet van opnieuw Sevket Kasaroglu hard tegen het garen schoot: 3-1. De SC bleek heer en meester tegen het zwalkende Rozenburg. Nasser Abdalla maakte tien minuten voor tijd aan
alle onzekerheid een einde door een pass van Kasaroglu binnen te schieten: 4-1. ‘Het is leuk dat je ook nog eens de complimenten krijgt van de tegenstander. Dat neemt niet weg dat we realist blijven, weten dat we een goede groep hebben, maar daarbij ook de kwaliteiten van de tegenstander niet uit het oog mogen verliezen. Dit was de eerste stap waarmee we verder kunnen. We gaan nu even genieten, spelen dinsdagavond (vanavond) tegen hoofdklasser Deltasport en gaan ons dan weer richten op CWO,’ aldus de trainer van SC Botlek. De Botlekkers moesten het stellen zonder Maldini Cruz (vakantie), Mitco Milojevic (trouwerij van broer Slavisa) en Jordy de Winter (middenvoetsbeentje).

SC Botlek: Leroy van Oosten; Glenn Meeles, Dave Leurs, Kevin Michilsen, Patrick Klaris; Tim Oppong (85. Kenny Lopes Cruz), John Lopes Cruz, Nick van de Geer, John Ackon (80. Marvin Kremers); Sevket Kasaroglu, Nasser Abdalla.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant