Afbeelding

Adriaan Balkhoven wordt 101

Actueel 149 keer gelezen

Spijkenisse -101 Jaar geleden werd Adriaan Balkhoven geboren in de Oranjeboomstraat Rotterdam-zuid. Zondag 25 augustus vierde de kwieke senior zijn verjaardag in Spijkenisse waar hij nu al zo’n 30 jaar woont. Adriaan zelf vindt het geen verdienste zo oud te zijn geworden. ‘Ik heb gewoon geluk gehad’. Hij was er een uit de ‘middenmoot’ van het gezin Balkhoven. ‘Ik had vier broers en zeven zussen, maar ben de enigste die er nog is, maar dat gaat zo als je zo oud wordt’.

Hij heeft veel meegemaakt in z’n lange leven. Zo speelde hij als een jongetje van vijf thuis voor de deur in Rotterdam gewoon midden op straat. Daarbij werd hij een keertje aangereden door een auto die je toen nog nauwelijks zag. ‘Het liep gelukkig goed af, de andere kinderen zongen ‘lang zal ’ie leven’ voor me toen ik weer beter was.

Adriaan woont nog zelfstandig en haalt zelf z’n boodschappen op de fiets. Koken doet hij nauwelijks, daar heeft hij een hekel aan. ‘Je kan best zonder aardappels hoor, fruit is ook lekker’.  Verder houdt de 101-jarige nog zelf zijn tuintje bij en kijkt hij graag t.v. Vooral voetballen heeft zijn belangstelling. Hij speelde zelf ooit in het 7e en 8e elftal van Feyenoord. Burgemeester Salet kwam maandag meneer Balkhoven feliciteren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant