De schaakkoning en - koningin
De schaakkoning en - koningin

Open Monumentendag: schaakvereniging

Actueel 67 keer gelezen

Spijkenisse - Open Monumentendag, een mooie gelegenheid om kennis te maken met de monumentale en historische plekken van Spijkenisse en Hekelingen! Op 14 september bent u tussen 10.00 en 17.00 uur welkom op diverse plekken, die niet altijd toegankelijk zijn. De bekende erfgoedlocaties en partners van de Open Monumentendag in Spijkenisse doen dit jaar ook weer mee. Daarnaast worden zij aangevuld door locaties en partners die bij het thema van dit jaar: Macht en Pracht, passen. De komende weken stellen alle deelnemers aan de Open Monumentendag in Spijkenisse zich aan u voor.

Schaakvereniging Spijkenisse
De pracht van schaakspel zit hem in de schaakstukken. De vorm van elk schaakstuk is uniek.
De elegante manier van bewegen over de 64 velden van het schaakbord, 32 witte en 32 zwarte.
Iedere kleur heeft 16 stukken die ieder op hun eigen elegante wijze kunnen bewegen.
Door mooi en doordacht spel laat je de stukken samenwerken naar een einddoel: het schaakmat zetten van de tegenstander. De macht van het schaakspel zit hem niet alleen in de pracht van de stukken, maar tevens ook de aantrekkingskracht die het uitoefent op de speler zelf.
Er is een onzichtbare kracht die jou in zijn macht heeft. Hierdoor ontstaat er een soort van drang om het spel te spelen. Daarnaast is er een andere mooie vorm van macht, namelijk de macht over jouw tegenstander in de psychologische oorlogsvoering. Door mooi, tactisch en strategisch denkwerk kan jij je tegenstander in jouw macht krijgen en uiteindelijk schaakmat zetten.

Tijdens Open Monumentendag kunt u schaken op een groot schaakbord. Ook kunt u kennismaken met de schaakkoning en -koningin.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant