Afbeelding

Open Monumentendag: Stichting Zuidwester

Actueel 85 keer gelezen

Spijkenisse - Open Monumentendag, een mooie gelegenheid om kennis te maken met de monumentale en historische plekken van Spijkenisse en Hekelingen! Op 14 september bent u tussen 10.00 en 17.00 uur welkom op diverse plekken, die niet altijd toegankelijk zijn. De bekende erfgoedlocaties en partners van de Open Monumentendag in Spijkenisse doen dit jaar ook weer mee. Daarnaast worden zij aangevuld door locaties en partners die bij het thema van dit jaar: Macht en Pracht, passen. De komende weken stellen alle deelnemers aan de Open Monumentendag in Spijkenisse zich aan u voor.

Stichting Zuidwester

In het gebouw het Raadhuis is de gemeentelijke trouwlocatie. Het voltrekken van de huwelijken en de organisatie daarvan wordt geheel uitgevoerd door de trouwambtenaren.

Het verzorgen van een drankje voor de ambtenaren en het schoonhouden van de trouwzaal wordt door de cliënten van Zuidwester gedaan. Het thema macht en pracht is van toepassing op de voormalige functies van het Raadhuis. De burgemeester, de raadsleden en de ambtenaren waren allemaal gehuisvest in dit gebouw (macht), tevens werd er getrouwd in dit gebouw en het bruidspaar had op hun trouwdag waarschijnlijk mooie kleding aan en een had prachtige dag (pracht).

De cliënten, bijgestaan door de trouwambtenaren, proberen de pracht van een huwelijksvoltrekking te laten zien tijdens de OMD. Anekdotes, oude trouwfoto’s, oude trouwkleding etc.Vanuit Zuidwester zijn er in hal van het Raadhuis bruid gerelateerde cadeau-en zeepartikelen te zien en te koop.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant