Kempvis wint goud

Sport 86 keer gelezen

Rotterdam - Afgelopen zaterdag werd sinds jaren weer in Rotterdam een officiële open waterwedstrijd gezwommen. In de multifunctionele roeibaan in Zevenhuizen, De Willem-Alexander baan werd deze wedstrijd gezwommen.

Bij zwemverening De Kempvis zijn ook een aantal zwemmers die naast het binnen zwemmen een wedstrijd zwemmen in het open water. Tim van de Berg doet al jaren mee aan deze zwemvorm. Hij is vorige week in Oss tijdens het Open Nederlands Kampioenschap Open Water Zwemmen (ONK) Nederlands kampioen geworden op de 1 en 3 kilometer schoolslag. Tim staat nu in het KNZB open water klassement nog steeds op een eerste plaats voor heren schoolslag. Zaterdag werd hij eerste op de 2 kilometer schoolslag en tweede op de kilometer. Naast Tim zwommen Ingrid Johannes, Joris Bezemer en Jill de Heus mee. Zij zwommen de 1000 meter vrije slag. Joris werd derde in de categorie jongens minoren 1 en 2.