Afbeelding

Stags zetten honkballers opzij

Sport 152 keer gelezen

Spijkenisse - Na een goede start in de ontmoeting tegen Stags uit Etten Leur heeft HSV Spikes het zondagmiddag niet kunnen afmaken in het duel. De formatie van Ben ten Pas verloor het duel met 5-10. Dat zag er echter in het begin niet zo naar uit. In de eerste inning bij de gasten kwamen er geen punten op het scorebord van de club in de Spijkenisser sportpolder. In de gelijkmakende slagbeurt van de Spikes ging men voortvarend van start.

Remco Alberts bracht zichzelf op het eerste honk en via René Koeling kwam hij nog een honk verder. Vervolgens werd de bal van Clyde Carty gepakt en een driehonkslag voor Brian van der Steen bracht Alberts en Koelink tegelijk over de thuisplaat. Ook in de tweede inning kon de Spijkenisser ploeg de voorsprong nog vasthouden. In het eerste deel kwamen de gasten terug tot 2-1. Na een honkslag van Frank Westerman en Thijs Verdaasdonk kwam Westerman op het derde honk te staan. Het was Rick Verdonk die zorgde dat Westerman kon binnen lopen. Vervolgens in de gelijkmakende tweede slagbeurt was het Patrick Gelderblom die op het eerste honk kwam. Vervolgens het tweede honk had gestolen en door een fout bij de tegenstander op het derde honk terechtkwam. Hij bracht de stand op 3-1 door een opofferingsstoot van Roland Machielsen. Aan het begin van de derde inning was het Mark Pigmans die voor 3-2 zorgde. De Spijkenissers konden hier niets tegenover zetten. In de vierde inning kwamen de Brabanders op voorsprong. De Pool Simjow en Vincent van Essen scoorden. Vervolgens werd er op de heuvel van werper gewisseld en mocht Patrick Gelderblom naar de kant om plaats te maken voor Patrick de Groot. Vervolgens haalde dat nog niet veel uit en ook Mark Pigmans kon scoren en bracht de stand op 3-5. Ook in de vierde slagbeurt kon HSV Spikes geen vuist maken. De gasten ging verder met scoren in de vijfde inning. Een mooie klap van Marcel Simjow bracht Thijs Verdaasdonk en Rick Verdonk binnen. Door fouten van de verdediging van de Spijkenisser honkballers kwam vervolgens Vincent van Essen op het derde honk en was het Simjow die de stand op 3-8 bracht. Toch konden de Spijkenissers nog tot scoren komen. In de vijfde inning. Eerst ging Carty op het tweede honk uit en Brian van der Steen en Evert Versloot kwamen op de honken. Een mooie slag van Dylan Wolthuis bracht Van der Steen over de thuisplaat en het stond 4-8 en Patrick de Groot deed hetzelfde voor Evert Versloot. In de zesde inning waren het Van Stilborg en Debogries die voor de punten zorgden bij de Stags en zo kwamen ze op vijf punten voorsprong, 5-10. Hier kon HSV Spikes even niet meer tegenop. Veel mislukte en er werden fouten gemaakt. De gelijkmakende zesde inning leverde geen punten op voor het team uit onze stad. Het werd in de zevende inning 5-11 voor de gasten, maar Spikes deed ook nog iets terug en brachten de marge terug naar vier punten 7-11. Hierna scoorde de ploeg van Ten Pas niet meer en werd het in de achtste inning 7-12 en in de slotinning was het helemaal weg bij Spikes en wisten de gasten nog vijf keer over de thuisplaat te komen en werd het uiteindelijk 7-18.

Denkfouten moeten eruit

Na afloop van het duel was Ben ten Pas alles behalve tevreden. Hij ziet zijn ploeg stappen maken, maar aan het eind ging het zeker niet goed. Er worden veel denkfouten gemaakt. Dat heeft met ons niveau te maken. Dat moet er echt snel uit. In de laatste inning ging het vandaag helemaal mis. Er werd bij Stags goed geslagen. Alles viel overal tussenin en wij hadden dat geluk niet. We hebben tot en met de zevende inning kansen gehad om terug te komen en te winnen’, meent de oefenmeester na afloop van het duel. ‘We moeten echter niet vergeten dat ik een team heb met mensen die sinds een aantal weken op andere posities spelen. Die moeten ook de tijd krijgen om te wennen. We zullen niet degraderen, maar ook niet voor het kampioenschap gaan dit jaar. Hoe ze het allemaal oppakken, daar ben ik erg tevreden over. We hebben pieken en vele dalen en als de dalen tegelijk komen, dan komt het niet goed’, zegt de coach tot besluit. Donderdag en zondag speelt de ploeg twee keer tegen koploper Gophers. Vervolgens wordt op 18 juli de ontmoeting tegen Wizards of BoZ ingehaald. Daarna is het zomerstop tot 25 augustus.

Slaggemiddelden:

Daniël Bouwman 1.000 (1 uit 1)

René Koelink 0.667 (2 uit 3)

Evert Versloot 0.500 (2 uit 4)

Werpcijfers:

Patrick Gelderblom (3 1/3) inning 2 3 10 0

Patrick de Groot (4 innings) 2 1 10 2

Titus Blom (1 2/3 inning) 0 2 3 4

Line Up HSV Spikes:

Remco Alberts; René Koelink; Clyde Carty; Brian van der Steen; Evert Versloot; Dylan Wolthuis; Patrick Gelderblom (3 1/3 Patrick de Groot, 7Titus Blom ); Roland Machielse (7e Daniël Bouwman, 7e Ruben van der Wel) en Marvin Goedegebuur.

Line UP Stags:

Darryll Martina; Marcel Simjow; Vincent van Essen (6e Sjaak van Huffelen); Mark Pigmans; Koen Geers (5e Jeroen Meeuwis); Frank Westerman (6e Remco van Stilburg); Erwin Debognies; Thijs Verdaasdonk en Rick Verdonk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant