Afbeelding

Wielernieuws

Sport 101 keer gelezen

Zuid-Schermer: Janine van der Meer heeft in de eerste etappe van de Tweedaagse Omloop van de Schermer voor elite-vrouwen een vijfde plaats behaald. De 19-jarige renster van Team Polaris moest in de massasprint in het Noord-Hollandse Zuid-Schermer haar meerdere erkennen in achtereenvolgens winnares Nina Kessler (Dolmans Boels) uit Velserbroek, de Australische Amy Cure, de Heerenveense Rixt Meijer (De Noordwesthoek) en Riejanne Markus (Parkhotel Valkenburg) uit Amstelveen. De Rozenburgse Melanie Woering (Endura Lady Force) legde beslag op de achtste plaats. Woering reed zich op de tweede dag van de Omloop van de Schermer wederom in de toptien, De voormalige jeugdrenster van PRC Delta passeerde de streep als tiende op 1.40 van de Australische winnares Grace Sulzberger.

Kruiningen: Marjolein van ’t Geloof uit Dirksland heeft in de tachtigste uitgave van de Ronde van Kruiningen voor junior-vrouwen beslag weten te leggen op de derde plaats. De renster van RWC Ahoy’ moest in de sprint uit een kopgroep van vijf vrouwen haar meerdere erkennen in winnares Demi de Jong (De Zuidwesthoek) uit Ossendrecht en Jeanne Korevaar (Jan van Arckel) uit Groot Ammers. De Zuidlandse Chanella Stougje (RWC Ahoy’) greep met haar vierde plaats net naast het podium. Ex-Deltarenner Maurits de Waal heeft na lang aandringen dan toch zijn eerste overwinning te pakken. De in het Zeeuwse Kloetinge woonachtige geboren Hellevoeter bleek bij de nieuwelingen in de sprint te rap voor de Westlander Noah van der Meer en Bjarne Leijs uit Standdaarbuiten. Anne Huinen (De Bollenstreek) snelde in Kruiningen bij de nieuwelinge-vrouwen naar de bloemen door Claudia Jongerius (De Zuidwesthoek) uit Burgh-Haamstede voor te blijven. De Zuidlandse Delore Stougje (RWC Ahoy’) won ruim twee minuten later de sprint van de groep. Francine Kraaijenbrink uit Spijkenisse passeerde de streep in het shirt van PRC Delta in dezelfde tijd als Stougje als negende. Jasper Kraaijenbrink uit Spijkenisse reed zich in categorie 5 naar een goede vierde plaats op 3.35 minuten van Schiedammer Casper van Uden (RWC Ahoy’), die alweer zijn achtste overwinning boekte, Numansdorper Olav Kooij (De Hoekse Renners) en de Zeeuw Arjan Poleij (Theo Middelkamp).

Ulestraten: Chanella Stougje noteerde een dag later in het Klimcriterium van Ulestraten voor junior-vrouwen een verdienstelijke zevende plaats. De Zuidlandse uit de wielerstal van RWC Ahoy’ behaalde die positie in de strijd om de vierde plaats. Kyara Stijns uit het Limburgse Bunde soleerde naar de zege. De Woerdense Floortje Mackaaij (WTC Woerden) liet in de strijd om plaats twee Corine van der Zijden (Jan van Arckel) uit Tienhoven achter zich. Delore Stougje behaalde in de rit voor nieuwelinge-vrouwen evenals haar zus een zevende plaats. De Zuidlandse, rijdend voor Ahoy’ had in de op en af rit ruim vier minuten langer nodig dan Belgische winnares Lenny Druyts, die haar zevende zege op haar palmares mocht bijschrijven. De Udense Karlijn Swinkels (WV Uden) spurtte op ruim twee minuten van Druyts naar de tweede plaats en liet daarbij Nina Buysman (Frisia) uit Bovenkarspel achter zich. Lennart Reijtenbagh had het een dag na zijn derde plaats in Gouda in categorie 6 niet makkelijk. De Zuidlander uit de ploeg van PRC Delta finishte als tiende op een kleine zeven minuten van het winnende trio Stanly Beerepoot (Hoornse Ren&Toerclub) uit Enkhuizen, Luuk Herben (Bergklimmers) en Sander Hendrickx (Pijnenburg) uit Baarle Nassau. Arjan Boshoven uit Spijkenisse reed zich in categorie 5 op een kleine minuut van de Schiedamse winnaar Luke Verburg (Westland Wil Vooruit) naar een negende plaats. Het was voor Verburg de zesde overwinning van het seizoen. Hein Wittenberg van de Batauwers finishte als tweede, Eva Bijwaard (De Bollenstreek) werd derde.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant