Afbeelding

Erik Meerkerk miste de slag op het NK-Masters

Sport 99 keer gelezen

Utrecht - Allard Epping werd op zijn eigen parcours in zijn eigen stad Utrecht kampioen van Nederland bij de 40-plussers. Zuidlander Erik Meerkerk probeerde in een ultieme poging met de Fries Jan Terpstra een gat op de zeven leiders te dichten, maar dat bleek een kansloze missie. ‘Je moest dik vijftig kilometer in het uur rijden om dichterbij te komen. We waren met z ‘n tweeën, zag de mannen voor ons rijden, het brak ook, maar zonder steun alleen het gat dichtrijden bleek gekkenwerk,’ verklaarde de renner van PRC Delta zijn negentiende positie. Ploeg- en plaatsgenoot Hans Weeda was op plaats vijftien de beste regiorenner.

Honselersdijk: Sjoerd Kouwenhoven uit de Spijkenisser continentale wielerploeg van De Rijke-Shanks is in de Ronde van Honselersdijk voor elite/beloften achter nationaal kampioen Koos Jeroen Kers uit Amstelveen tweede geworden. Kouwenhoven moest in volle finale eerst een krachtsinspanning leveren om bij de vroege vluchters Jelmer Asjes, Jos Koops, Paul Helderman en Marco Kuijvenhoven te komen. ‘Ik had het al een paar keer geprobeerd, maar tegen de wind in viel het stil, waardoor je steeds een jojo-effect kreeg. Toen ik echt los kwam wist ik dat ik het gat in één ronde vol gas moest dichtrijden,’ beschreef de 22-jarige coureur zijn krachtsinspanning op de vier koplopers. In de sprint maakte Koos Jeroen Kers (Babu-Dump) zijn faam waar door de sprint te winnen voor Kouwenhoven, Jelmer Asjes (Wormerveer), de ’s-Gravenzander Marco Kuijvenhoven (Cube/Leasewinkel) en diens Naaldwijkse ploeggenoot Paul Helderman. Jordi Talen reed zich bij de junioren nog net in de toptien. De Spijkenisser, die na een kortstondig uitstapje naar De Jonge Renner weer is teruggekeerd bij zijn club DRC de Mol, bevond zich in een jachtgroep in achtervolging op vier leiders met Rick Goeree (WSV Emmen) uit Borger, Jordi van Loon (Willebrord Wil Vooruit) uit Lage Zwaluwe, Nieuwerkerker Koen van Nieuwpoort (De Waardrenner) en de Westlander Sem van den Bogaert. Van den Bogaert (Westland Wil Vooruit) was met nog dertien ronden voor de wielen vertrokken uit de groep van vier, waarop de Poeldijker zijn indrukwekkende solo afrondde met zijn derde seizoenzege.


Italië: Chantal Blaak behoort tot de 22 Nederlandse deelneemsters aan de Giro d’Italia (UCI 2.1) voor elite-vrouwen, die afgelopen zondag van start is gegaan. De Zuidlandse Chantal Blaak rijdt voor de Amerikaanse wielerstal TIBCO. Melanie Woering werd aanvankelijk door bondscoach Johan Lammerts opgenomen in de nationale selectie, maar de Rozenburgse is er uiteindelijk niet bij in de Giro Rosa.
Kruiningen: Leon Hokke heeft zich in het Criterium van Kruiningen categorie D nog net in de toptien gereden. De Spijkenisser, die uitkomt voor PRC Delta, finishte op krap twee minuten van achtereenvolgens de Belgische winnaar Jens Voet (Theo Middelkamp), Feike Kalsbeek en Rens van Vijven op een verdienstelijke tiende plaats.


Gouda: .Daan Hoole uit Spijkenisse heeft in de tiende Jeugdronde van Gouda in categorie 7 een verdienstelijke negende plaats behaald. Nieuwerkerker Vincent Hoppezak (RWC Ahoy’) won de massasprint door onder anderen azijn podiumgangers Glenn Mertens (Westland Wil Vooruit) en Riis Kaak (GRTC Excelsior) uit Nieuw-Vennep voor te blijven. Deltarenner Hoole passeerde de meet in het geweld als negende. Zuidlander Lennart Reijtenbagh behaalde in Gouda in categorie 6 alweer zijn veertiende podiumplaats door achter de Lekkerkerkse winnaar Ruben Buitendijk (GRTC Excelsior) en Leco Hendriks (De Coureur) uit Maassluis in de eindsprint op een derde plaats te eindigen. Spijkenisser Arjan Boshoven viste in categorie 5 met een vierde plaats net achter het net. De renner van PRC Delta moest het in de sprint afleggen tegen winnaar Bastiaan Sterkenburg (Jan van Arckel), die behalve twee overwinningen louter toptienplaatsen heeft behaald, Enzo Leijnse (WTC de Amstel) en Emiel Fontijne (GRTC Excelsior) uit Krimpen aan den IJssel. Rosalie van der Wolf uit Oude Tonge greep in de Jeugdronde van Gouda in categorie 4 met een vierde plaats net naast het podium. De renster van RWC Ahoy’ moest in de sprint achtereenvolgens winnares Noa de Haan (De Peddelaars) uit Hoogeveen, Laura van der Zwaan (DRC de Mol) en Salvador Alvarado (RWC Ahoy’) voor laten gaan. Babette van der Wolf moet nog even wachten op haar tiende overwinning, want in Gouda was Tim van der Poel in categorie 1 in de sprint met zijn vijfde zege een fractie rapper dan de renster van RWC Ahoy’ uit Oude Tonge. Lara Boshoven (PRC Delta) uit Spijkenisse legde achter het tweetal beslag op de derde plaats. Jayden Post (PRC Delta) finishte als zesde.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant