Robin Huizinga op het podium in Albrandswaard
Robin Huizinga op het podium in Albrandswaard

Wielernieuws

Sport 120 keer gelezen

Kerkrade: Janine van der Meer uit Abbenbroek heeft op het NK voor elite-vrouwen in Kerkrade zichzelf verrast met een negentiende plaats. ‘Dit resultaat is boven verwachting,’ glunderde de 19-jarige renster uit het Polaris Team tevreden over haar optreden in het Zuid-Limburgse heuvelland. ‘Het was op dit parcours van op en af heel zwaar met al die meiden uit de profploegen. Ik kreeg in één der klimmetjes problemen met mijn schakelmechanisme waardoor ik op mijn tanden moest bijten om weer terug te komen in de tweede groep. Daarna heb ik me regelmatig aan de kop van de groep laten zien en mijn werk gedaan. Het parcours was zwaar, maar ligt me wel. Ik merk dat ik stapje bij stapje vooruit ga,’ aldus Janine van der Meer. Chantal Blaak uit de Amerikaanse wielerstal Team TIBCO eindigde op plaats zesentwintig. ‘Ik heb het in het begin van de koers nog geprobeerd, zat ook mee in de kopgroep, maar toen brak het op. Ik heb mijn best gedaan, maar daarna was het wel over,’ verklaarde de geboren Zuidlandse. Sjoerd Kouwenhoven uit Honselersdijk kan als debuterend eliterenner bij het NK op de weg voor professionals in Kerkrade terugzien op een goed NK. De 22-jarige coureur uit de continentale Spijkenisser wielerformatie van De Rijke-Shanks was met een zeventiende plaats achter de renners uit de grote ploegen Blanco, Argos en Vacansoleil van de 24 uitrijders de best geklasseerde eliterenner.

Nieuwendijk: Erik Meerkerk is er ook in de Ronde van Nieuwendijk voor amateurs wederom niet in geslaagd zich op het podium te rijden. De Zuidlander, die uitkomt voor PRC Delta moest voor de derde keer genoegen nemen met de vervelende vierde plaats. Meerkerk moest in de 43e editie van Nieuwendijk achtereenvolgens winnaar Robert van Dalen uit Andel, Gijs Nederlof uit Kamerik en nationaal amateurkampioen Robert de Poel uit Dordrecht voor zich dulden. Ploeggenoot van Meerkerk, Rens Trommels passeerde de streep als tiende.


Rhoon: Robin Huizinga (foto) heeft ion de Wielerronde van Albrandswaard voor amateurs/sportklassers met een tweede plaats zijn eerste podiumplaats van het seizoen behaald. De 23-jarige Rozenburger, die uitkomt voor PRC Delta, moest slechts zijn meerdere erkennen in Rotterdammer Ruben Mijnsbergen (De Coureur). Albert van Riessen (GRTC Excelsior) hield Poortugaler Rens Trommels (PRC Delta) van het podium. Trommels werd vierde. De Deltarenners hebben in Rhoon toch hun stempel op de koers weten te drukken, want Martijn Pijper veroverde op plaats zes ook een positie bij de eerste tien.
Sliedrecht: Mario Poldervaart heeft een sterke 31e Ronde van Sliedrecht voor nieuwelingen besloten met een achtste plaats. De Zuidlander, die uitkomt voor de Belgische wielerformatie Avia, zag de Brabander Daan Zebel van De Jonge Renner winnen en Tom Wijfje uit Ter Aar en Thomas Ruijgrok (Westland Wil Vooruit) uit Den Hoorn als tweede en derde het podium bestijgen.


Zuid-Beijerland: Daan Hoole snelde in de 4e Jeugdronde van Zuid-Beijerland categorie 7 achter de zegevierende Tim Bierkens (De Zuidwesthoek) uit Stampersgat naar de tweede plaats. De Spijkenisser uit de ploeg van PRC Delta hield daarbij Minne Verboom (GRTC Excelsior) uit Krimpen aan den IJssel achter zich. Kay Zuijderwijk (Westland Wil Vooruit) finishte als tiende. Zuidlander
Lennart Reijtenbach finishte in categorie 6 als tweede achter winnaar Ruben Buitendijk (GRTC Excelsior) uit Lekkerkerk. Maikel Stam (TWC Pijnenburg) passeerde de streep als derde. Mariska Kruidenier, evenals Reijtenbagh, lid van PRC Delta nestelde zich nog net bij de eerste tien. De Spijkenissers Arjan Boshoven en Jasper Kraaijenbrink bleven in categorie 5 op de plaatsen vier en vijf net buiten het podium. De Deltarenners moesten de ereplaatsen toestaan aan winnaar Olav Kooij (De Hoekse Renners), de Numansdorper sie al weer zijn zevende zege van het seizoen behaalde, Quinty Bouckaert (Westland Wil Vooruit) uit Lisse en Pedaalridder Sten Verzijl. De Deltarenners Tim Nasveld en Boris Romers uit Rozenburg besloten in categorie 4 een goede koers met respectievelijk een zevende en achtste plaats. Rosalie van der Wolf van der Wolf (RWC Ahoy’) moest de overwinning laten aan Laura van der Zwaan (DRC de Mol), maar liet Barendrechter Kjell de Jager (De Hoekse Renners) achter zich. Nationaal kampioene Babette van der Wolf behaalde in categorie 1 alweer haar negende seizoenzege. Lara Boshoven (PRC Delta) uit Spijkenisse finishte nog voor Pedaalridder Bibi Verzijl op een fraaie tweede plaats. Jayden Post van PRC Delta zag zich terug op plaats zeven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant