Afbeelding

Hockeysters alsnog derde klasse

Sport 85 keer gelezen

Rotterdam – De dames van HV Spijkenisse hebben zich alsnog kunnen behouden voor de derde klasse. Nadat de ploeg van Jeroen Nieuwstraten zich erg gepakt voelde door Capelle, dat zich kort voor het einde terugtrok uit de competitie, stond HV Spijkenisse alsnog op een degradatieplaats. Door het wegvallen van teams en dispensatieplaatsen mochten een aantal teams bij Leonidas in Rotterdam strijden om vier plekken in de derde klasse.

Het eerste duel zondagmorgen werd gewonnen van Scoop uit Sittard met 2-1. Het was Kim Witteveen die voor de Spijkenisser treffers zorgde. Vervolgens speelde men zondagmiddag eerst tegen Oosterbeek. Tegen de Gelderlanders werd met 3-1 gewonnen. Hier waren de treffers van Kim Witteveen, Nina van de Berg en Fleur van de Berg. Hiermee was HV Spijkenisse al verzekerd van lijfsbehoud. Dat gold ook voor de laatste tegenstander Hattem. Dit duel werd verloren met 4-2, maar in dit duel stond niets meer op het spel. Er werd gescoord door Megan Luijendijk en Nina van de Berg. ‘We waren na de winst op Oosterbeek erg opgelucht. We voelden ons door de hele situatie best genaaid. Met de regeling voor dit toernooi, was dit voor ons een uitkomst en hebben we de laatste kans gegrepen’, zegt Jeroen Nieuwstraten na afloop van het toernooi. De nieuwe competitie voor de hockeysters uit onze stad start weer in september.

Speelsters HV Spijkenisse:
Nicolette van Drunen; Mariska Krijgsman; Daphne van Doorn; Vivian van Krimpen; Marleen Ooms; Fleur van de Berg; Jamie Zeegers; Evelien Schutte; Anouk Been; Nina van de Berg; Kim Witteveen; Lonneke van Breukelen; Jessey Krijgsman; Denise Trommels; Pernille Meeder en Megan Luijendijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant