Afbeelding

HSV Spikes veegt vloer aan met Saints

Sport 127 keer gelezen

Spijkenisse: De honkballers van HSV Spikes hebben een wisselend weekend achter de rug. Zo moest coach Ben ten Pas de wedstrijd in Maassluis afgelopen zaterdag tegen Gophers 2 vanwege personele problemen afzeggen, maar haalden zij een dag later hun gram door Saints met een 20-4 nederlaag terug te wijzen. De Spijkenissers kregen voor het niet opkomen tegen Gophers twee winstpunten in mindering waardoor zij nu met 4 punten uit vijf wedstrijden de vierde plaats bezetten in de derde klasse E.

‘Jammer natuurlijk, maar we hadden tegen Gophers een teveel aan geblesseerde of werkende spelers zodat wij geen team op de been konden brengen,’ baalde Ben ten Pas met de minuspunten op het moment dat zijn team de opmars heeft ingezet. De HSV haalde op het Sportpark Hekelingen haar gram door Saints met een 20-4 nederlaag terug te sturen naar Hillegersberg. ‘We hebben als ploeg heel goed gespeeld,’ stelde de trotse coach Ben ten Pas. ‘Voorheen werd er een partijtje gespeeld, maar de ploeg heeft nu gehonkbald,’ gaf Ten Pas aan dat de leergierige groep inmiddels flinke stappen heeft gemaakt naar de weg omhoog. ‘De ploeg heeft honkbal gespeeld zoals het gespeeld moet worden. Het slaan was het probleem niet, maar in het veld moest er nog het nodige aan gesleuteld worden om het dicht te houden. Ik heb na de wedstrijd tegen de spelers gezegd dat dit spel “standaard” is en dat moeten doortrekken. Tegen Saints zat het mee, maar ook als het tegen zit zullen zij dit niveau moeten kunnen halen. Het is leuk te constateren dat er groei zit in de groep,’ aldus Ben ten Pas. HSV Spikes, dat het moest stellen zonder de geblesseerde pitchers Brian van der Steen (schouderblessure) en Patrick de Groot (gebroken teen), maar met de zeer goed spelende werper Pim Bakker op de heuvel, legde de basis voor de grote zege in de tweede inning. Met zestien spelers aan slag werden er met tien honkslagen elf man (punten) naar binnen geslagen. ‘Op zo ’n moment is het zaak de tegenstander bij de strot te pakken en niet meer los te laten en dat hebben de mannen prima gedaan.’ Marvin Goedegebuur maakte na zijn handblessure zijn rentree in het team van de HSV. HSV Spikes gaat aanstaande zondag op bezoek in Breda waar het Jeka 2 om 14.00 uur gaat bestrijden.
Boxscore : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7.
Saints : 1, 2, 0, 0, 1, 0, 0 = 04.
HSV Spikes : 1,11,3, 0, 5, 0, x = 20.
Werpcijfers: Pim Bakker (5 inningen) 2, 3, 3, 3. Titus Blom (2 inningen) 1, 1, 1, 2.
Slaggemiddelde: Marvin Goedegebuur en Pim Bakker beiden 2 uit 3 (beiden 0.667) en Evert Versloot 3 uit 5 (0.600).
Line-up: Remco Alberts (mv), René Koelink (ks), Clyde Carty (3e h, 6e inning Dylan Wolthuis), Evert Versloot (catcher), Patrick Gelderblom (lv), Marvin Goedegebuur (2e honk), Ronald Machielsen (1e honk), Ruben van Well (rv), Pim Bakker (pitcher, 5e inning Daniel Bouman (pitchrunner, 6e Titus Blim 1).

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant