Foto: VV Rozenburg
Foto: VV Rozenburg

Brief aan KNVB

Sport 137 keer gelezen

Rozenburg - Het bestuur van VV Rozenburg heeft naar aanleiding van de wedstrijd tegen Vitesse Delft afgelopen zaterdag een brief gestuurd naar de KNVB. Onderstaand de tekst die het bestuur op de website heeft geplaatst.

Het was zaterdag een wedstrijd met een wel heel vervelend verloop. Zeker voor Rozenburg maar eigenlijk ook voor het voetbal in het algemeen. Beslissingen van scheidsrechters moeten gerespecteerd worden. Afgelopen zaterdag was dat wel heel moeilijk voor beide verenigingen. Het waren beslissingen van een scheidsrechter waar vriend en vijand geen begrip voor op konden brengen. Zeker ook de neutrale toeschouwer niet. Nog nooit vertoond op de velden willen we bijna zeggen. Uiteindelijk won Vitesse Delft maar de manier waar op geeft te denken. Als Rozenburg betreuren we de manier waarop de wedstrijd zaterdag tot een einde kwam. Maar ook de KNVB heeft hier een verantwoording. Het bestuur heeft dan ook gemeend dat in een brief naar de KNVB duidelijk te maken. We willen u een samenvatting van de brief niet onthouden.

...........Van geluk en verdriet was na de wedstrijd nauwelijks sprake. Onze spelers waren boos en teleurgesteld en de spelers van Vitesse Delft waren natuurlijk blij met de winst, maar konden vanwege het verloop van de wedstrijd er niet van genieten.

Door de onbegrijpelijke beslissingen van de scheidsrechter waren de emoties van de spelers en toeschouwers van onze vereniging dusdanig hoog opgelopen dat wij de scheidsrechter en assistent scheidsrechters, uit veiligheidsoverwegingen, naar hun kleedkamer begeleid hebben. Gelukkig heeft de wedstrijdleiding veilig, maar wel beschimpt de kleedkamer weten te bereiken.

Onze vereniging is erg teleurgesteld dat het prachtige seizoen dat wij gehad hebben op deze wijze is beëindigd. Wij nemen dit de scheidsrechter erg kwalijk. Dit niet zozeer vanwege het feit dat wij de volgende ronde zijn misgelopen, maar temeer op de wijze waarop dit is gebeurd. Zelfs de door u aangestelde assistent scheidsrechter kon zich niet altijd vinden in de beslissingen van deze scheidsrechter. De beroering die onder de toeschouwers is ontstaan betreuren wij, maar gezien de omstandigheden kunnen wij deze wel begrijpen. Wij hebben altijd veel respect voor de wedstrijdleiding en respecteren zijn of haar beslissingen. Maar de beslissingen van deze scheidsrechter waren van dien aard dat er van respect geen sprake kon zijn. ......

De brief is ondertekend door de voorzitter en als Rozenburg gaan we er vanuit dat de KNVB zeker in haar overwegingen zal meenemen de manier waarop het allemaal is verlopen. 'Zonder respect geen voetbal' daar staan we voor maar dat respect moet wel van alle partijen komen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant