Spijkenisse blijft eersteklasser

Sport 127 keer gelezen

Veen: Spijkenisse is er door een 2-0 (1-0) nederlaag tegen Achilles Veen niet in geslaagd om via de nacompetitie de hoofdklasse te bereiken. De Spijkenissers waren op het Sportpark De Heuye in Veen, waarop vanwege een verhuizing naar het nieuwe complex net buiten het dorp voor de laatste keer werd gevoetbald, niet opgewassen tegen het fysiek op het randje voetballende Achilles. Hoewel de teleurstelling na afloop van de wedstrijd groot was, kan Spijkenisse na wat relativeren met een derde plaats in de eerste klasse B en het behalen van een periode sinds lange tijd terugzien op een uitstekend seizoen. Trainer Peter Wubben zal zijn selectie met daarbij de komst van een aantal nieuwe spelers na de vakantie voor het seizoen 2013/’14 moeten klaarstomen voor een nieuwe poging richting hoofdklasse.

Spijkenisse domineerde in de eerste helft zonder dat het zich serieuze kansen wist te scheppen. Achilles, dat vecht tegen de degradatie uit de hoofdklasse, probeerde het spel van Spijkenisse vooral met fysiek spel, waarbij de scheidsrechter de tolerantie wel erg ver doorvoerde, te ontregelen. Na ruim twintig minuten spelen kopte Bas van Loon uit een vrije trap van dichtbij de onverwachte gelijkmaker achter doelman Dyron Bijl: 1-0. Achilles nam direct maatregelen, want het trok met de kont tegen de zestien een muur van verdedigers op, die nauwelijks was te doorbreken. Spijkenisse, dat uitkwam zonder de geschorsten Harvey Wijngaarde en Djoemian Sarkam, kreeg op slag van rust wederom een tegenslag te verwerken, toen Jorn Berkelaar na een lompe overtreding het rood kreeg voorgehouden en het veld moest ruimen. De rode kaart liep in de tweede helft als een rode draad door de wedstrijd. De tien Spijkenissers werkten wel hard, maar bleken niet in staat om de ijzersterke muur van Achilles te ontkrachten. Achilles Veen heeft patent op dode momenten. Zo ook in minuut 65, toen Ferdi Verhoofstad een hoekschop van Kevin van de Heijkant tegen het garen kopte: 2-0. Bij Spijkenisse beëindigde Onno Doeland in zijn allerlaatste wedstrijd zijn voetbalcarrière. De strijd was gestreden. Voor Spijkenisse is het seizoen over, Achilles mag aanstaande zaterdag in de uitbeurt bij LRC het vege lijf in de hoofdklasse zien te redden. Spijkenisse speelt aanstaande zaterdag 1 juni de finale om de VPR Trophy op het sportcomplex van Abbenbroek tegen OVV. De aanvang is 14.30 uur.

Spijkenisse: Dyron Bijl; Ellwin Spoel (67. Runell Martis), Eric Polet, Delrencio dos Reis, Jeffrey Schenk; Shane van den Hengel, Breuklin Almeida (46. Julien Gret), Stefano Zevenbergen; Jorn Berkelaar, Onno Doeland, Ruperto Dorothea.