Afbeelding

Spijkenisse verzuimt LRC op afstand te zetten

Sport 157 keer gelezen

Spijkenisse - Spijkenisse heeft in de strijd om een promotieplaats in de hoofdklasse een unieke kans laten liggen om LRC uit Leerdam de eerste genadeklap toe te dienen. Door een handvol honderd procent riante kansen onbenut te laten, bleef de goed spelende formatie van Peter Wubben op het sportpark Jaap Riedijk steken op een 0-0 gelijkspel. ‘We waren heer en meester, daarom is het ook zo jammer dat we onszelf niet beloond hebben met een overwinning,’ baalde de trainer van Spijkenisse. Spijkenisse zal aanstaande zaterdag op het sportpark De Heuye in Veen moeten winnen van Achilles, dat vecht tegen de degradatie, om kans te houden voor een plaats in de zo begeerde hoofdklasse. ‘We hadden vandaag moeten winnen, dan hadden we in de tweede wedstrijd tussen Achilles en LRC kunnen toekijken en vervolgens in de laatste wedstrijd onze kans grijpen. Nu moeten we eerst zelf zorgen dat we winnen en dan nog wordt het afwachten.’

Spijkenisse begon veel belovend, creëerde zich ook diverse kansen, maar de Leerdamse doelman voorkwam doorboringen van Jorn Berkelaar en Onno Doeland en Berkelaar en wederom Doeland verzuimden vervolgens met een gapend gat voor zich om de beslissende duw te geven. Ook in het tweede deel werden de Leerdammers met de kont tegen de zestien gezet, maar eenmaal in het beruchte gebied waren de kansen niet besteed aan Ruperto Dorothea. Twintig minuten voor tijd dreigde het zelfs helemaal mis te gaan, toen de scheidsrechter een vermeende handsbal van Stefano Zevenbergen constateerde en naar de stip wees. ‘Het was de eerste en enige kans van de wedstrijd, voor LRC, maar de bal werd gelukkig tegen de lat geschoten,’ sprak Peter Wubben van gerechtigheid. Vervolgens regende het aan de overzijde kansen, maar mede door het uitstekende keeperswerk zagen Ruperto Dorothea, Onno Doeland, Djoemian Sarkam en Jorn Berkelaar zagen geen kans de uitstekende doelman van LRC tot capituleren te dwingen.


Spijkenisse: Dyron Bijl; Ellwin Spoel (60. Djoemian Sarkam), Eric Polet, Jeffrey Schenk; Delrencio dos Reis, Stefano Zevenbergen, Breuklin Almeida (80. Harvey Wijngaarde), Shane van den Hengel; Jorn Berkelaar, Onno Doeland (77. Julien Gret), Ruperto Dorothea.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant