Afbeelding

Handballers HVOS kampioen

Sport 154 keer gelezen

De handballers van HVOS hebben het zondag weten te flikken. Ze werden kampioen. Uitgerekend in de derby tegen het zwaar gehavende Helius uit Hellevoetsluis werd de titel binnengehaald. Het werd 29-13 voor de Spijkenissers die bij rust al leidde met 15-8. Wellicht gaat de ploeg twee klasse hoger spelen.

Uitgerekend in de anders zou belanden derby tegen het Hellevoetse Helius heeft HVOS zondag de titel binnen weten te halen. Met nog twee duels te gaan is door de 29-13 overwinning (rust 15-8) het team uit Spijkenisse niet meer door de Hellevoeters in te halen. De gasten uit Hellevoetsluis waren met vele afwezigen naar Spijkenisse afgereisd. Reinout Bestebreurtje, Jeffrey en Mitchell Prins, Nick Hovekamp, Rick Treure en Taco van der Kooij ontbraken om uiteenlopende redenen. ‘Voor ons telt het zaal seizoen, maar we staan tweede. Dit is een derby. De mannen die er vandaag staan gaan het niet weggeven. We gaan echt de strijd aan’, zei coach Bouke Troost voor dat het duel begon. Daar kwam in de wedstrijd echter weinig van terecht, want HVOS was in de streekderby gebrand op de winst. ‘We moeten het vandaag maar gaan doen. Dan is de druk er tenminste vanaf’, meent oefenmeester Jaap Hagen vooraf. In het eerste kwartier nam HVOS direct een duidelijke 7-3 voorsprong. Alleen Yannick Zwaan en Bas van de Heuvel (2x) deden iets namens de gasten, terwijl Jeroen Wegge, Wouter van de Zwan (2x), Raoul Knol , Wessel Knol (2x) en Sebastiaan Hagensteijn voor de Spijkenissers scoorden. Bij rust was de voorsprong voor de thuisploeg 15-8, vooral te danken aan de score van Jeroen Wegge van HVOS. Vervolgens liet Bouke Troost zijn doelman wisselen door Patrick Pastoor, de enige wissel van de Hellevoetse gasten. Na rust ging het allemaal nog sneller voor HVOS dat een voorsprong uitbouwde naar 21-9. In de laatste minuten liet Jaap Hagen iedereen nog even meespelen om een puntje mee te pakken. Uiteindelijk was het bij een stand van 29-13 dat de lijdensweg voor Helius erop zat en het feest voor HVOS kon beginnen. De spelers liepen juichend het veld in en gingen vervolgens op zoek naar coach Jaap Hagen om hem te bedelven met champagne, die kon worden ontkurkt.

Niet altijd even leuk
Het was natuurlijk fantastisch dat de Spijkenissers de titel binnen haalde. Echter halverwege het seizoen, had coach Jaap Hagen veel kritiek op zijn mannen die het kampioenschap hebben binnen gehaald. ‘Ik ben natuurlijk nu heel erg tevreden. Dat allemaal ondanks een redelijk slecht zaal seizoen. Ik had vooral commentaar op de training opkomst. Dat was voor mij ook een reden om te stoppen. Ik zet er alles voor opzij en vraag dat ook aan de spelers. Nu telt natuurlijk deze titel en wie weet komt er volgend jaar een verrassing’, meent de trainer. Het is wellicht toch zo dat Hagen volgend jaar voor de groep staat. ‘Deze week is een gesprek met mijn zoon Remco, die in het buitenland en het laatste jaar bij HARO heeft gespeeld. De bedoeling is dat we het dan samen gaan doen. Hij gaat spelen en coachen en ik hoef dan geen vrij meer te nemen. Ik coach zoveel ik kan. Als dit allemaal door kan gaan, dan willen we wellicht een klasse overslaan en met een versterking erbij denk ik dat we dan ver kunnen komen. Het ligt echter aan hoe het gaat aflopen’, meent de Spijkenisser coach. Mocht Remco Hagen besluiten om bij HVOS aan de slag te gaan, dan is dat niet voor het eerst. Zijn gehele jeugd doorliep de Spijkenisser bij de handballers uit onze stad.

Spelers HVOS:
Jeroen Versendaal (31 Schuil); Wouter van der Zwan (4); Sebastiaan Hagensteijn (3); Arjan Sebel (1); Wessel Knol (6); Raoul Knol (5);Jeroen Wegge (7). Er werd ingevallen door Rob Elshout, Chris van de Velden (1), Rutger Lange (1) en Sander van Vliet (1).

Spelers Helius:
Leroy van Zanten; Bas van de Heuvel (3); Daan Struik (2); Micheal van der Leiden (1); Mike van Zanten (1); Thijmen Bestebreurtje (2) en Yannick Zwaan (4). Er werd ingevallen door Patrick Pastoor.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant