Olympia voelt zich gepakt

Sport 76 keer gelezen

Maasdam: Olympia is door de 12-9 (7-4) nederlaag bij ODO en de zege van hekkensluiter Weidevogels bij ONdo weer in de gevarenzone van de tweede klasse G terecht gekomen. De formatie van Tony van der Linden begon weliswaar slap, maar op basis van een uitstekende tweede helft heeft het team niet gekregen waar het uiteindelijk recht op had. De coach schreef de nederlaag voor een groot deel toe aan de discutabele leiding van de scheidsrechter. ‘Ik ben niet iemand, die zo snel naar de scheidsrechter wijst, want je moet altijd eerst naar je zelf kijken. Slecht spelen mag je jezelf aanrekenen. Zo mochten we in de eerste helft nergens aanspraak op maken, maar de wijze waarop het team in de tweede helft op karakter is teruggekomen mag ik alleen maar trots op zijn. Keihard werken en niet beloond worden is zuur. Als de overwinning je dan in de laatste vijf minuten wordt bestolen door de scheidsrechter is dat niet alleen zuur, maar ook kwalijk te noemen,’ doelde Tony van der Linden op de zuivere afgekeurde treffer van Dennis Cromzigt bij een stand van 9-9 en de strafworp, die niet werd gegeven.

‘Het vervelende daarbij is ook nog dat de tegenstander profiteerde en uit de tegenaanvallen 10-9 en 11-9 scoorden. We praten in de sport over respect, doe ik hard aan me, maar bij sommige scheidsrechters heb ik daar wel eens mijn twijfels over.’ De Olympianen begonnen zwak aan de wedstrijd, meden de duels, ontbrak het aan lef en lieten zich zelfs afbluffen. ‘De schoten vielen niet goed, waardoor we steeds onrustiger werden en in plaats van de rust te bewaren en het geduld opbrengen werden de schotpogingen van verder en verder genomen. Dat doemde tot mislukken en was koren op de molen van ODO dat uitliep naar 7-2.’ De Spijkenissers kwamen nog voor rust iets dichterbij tot 7-4. In de tweede helft verscheen er op het sportpark de Commandeur in Maasland een heel ander, maar onherkenbaar Olympia op de mat. De debutant in de tweede klasse knokte voor wat het waard was, ook bij de opgelopen 8-4 achterstand was de mentale weerbaarheid groot. Olympia kwam van 9-5 zelfs terug op gelijke hoogte: 9-9. ‘Op dat moment dachten we dat we er in de laatste fase van de wedstrijd op en erover zouden gaan.’ Het gejuich ging op bij de treffer van Dennis Cromzigt, maar verstomde toen de scheidsrechter de treffer om onbegrijpelijke redenen afkeurde. De teleurstelling werd nog groter, toen de Maaslanders in de tegenaanval de 10-9 scoorden. De meubelen hadden nog gered kunnen worden, wanneer de scheidsrechter Olympia de terechte strafworp had toegekend. Doch de leidsman zag het kennelijk anders, waarop de domper van 11-9 volgde en de kater bij 12-9 groot was. ‘Dit hebben we niet verdiend,’ aldus de ontgoochelde Tony van der Linden. De spanning in 2G wordt er nu alleen maar groter op, nu alle ploegen naar elkaar zijn toegeknepen. ‘In elke afdeling had je met 11 punten meer dan veilig geweest. We hebben nog twee wedstrijden (Valto thuis en Achilles uit, DR) te gaan om boven de streep te blijven en daar heb ik alle vertrouwen in.’ Bij Olympia speelde Daphne de Water vanwege een stage in het buitenland haar laatste wedstrijd van het seizoen.

Olympia: Rilana Cafferata, Daphne de Water (55. Charlotte Gret), Robert Huisman (1 keer), Sebastiaan Visser (1 keer, 50. Martijn Koolwijk 2 keer); Daan Prikker (2 keer), Dennis Cromzigt (1 keer), Renée Cromzigt (1 keer, 65. Naomi de Water), Elise Cafferata (1 keer).