Afbeelding

Meerkerk winnaar Ronde Noord-Beveland

Sport 226 keer gelezen

Noord-Beveland: Erik Meerkerk heeft afgelopen zaterdag de Ronde van Noord-Beveland voor amateurs op zijn naam geschreven. De Zuidlander uit de ploeg van PRC Delta kwam in de door regen en wind loodzware klassieker over 128 kilometer met als scherprechter de kasseienstrook van 1300 meter bij Geersdijk, die vier maal bedwongen moest worden, met een fietslengte voorsprong op de Belg Franky van Oyen en Pieter Vette als eerste over de streep. Na tien kilometer onder de wielen te hebben gehad ontstond er een kopgroep van zo ’n dertig renners, onder wie de Deltarenners Robin Huizinga uit Rozenburg, de Hellevoeters Stephan Borsboom en districtskampioen Willem Kegge en Dirkslander Cornelis Bakker. Erik Meerkerk was daar niet bij, maar werd naar het front gebracht door zijn overige teamgenoten Marijn Pijper, Davey Kleinjan en Gerard van Haaften. Bij de eerste doorkomst van de plaatselijke rondes meldden zich vier koplopers onder wie Willem Kegge en Stephan Borsboom. De twee Hellevoeters werden in de rug gesteund door Pijper en Meerkerk. De leiders werden met nog drie ronden voor de wielen in de kraag gegrepen, waarop Erik Meerkerk het sein kreeg te demarreren. De Zuidlander liet zich dat geen tweede keer vertellen en was er van tussen. Meerkerk kreeg drie man mee, de Belg Franky van Oyen en Pieter Vette. Erik Meerkerk kwam als eerste uit de bocht en liet zich vervolgens niet meer achterhalen.

Rijsoord: De zussen Henriette en Melanie Woering (ex-PRC Delta) kunnen terug zien op een goede race in de 18e Draai Rond de Kraai voor elite-vrouwen. De tweeling uit Rozenburg, die uitkomen voor de Zeeuwse wielerformatie WV Zeeuws-Vlaanderen, nestelden zich in Rijsoord op respectievelijk de zevende en negende plaats. Roxanne Knetemann uit Nijkerk won de sprint om de zege na een matige koers van haar teamgenote bij Rabobank Liv/Giant Team, Lucinda Brand uit Rotterdam. Ilona Hoeksma (Parkhotel) mocht met de Rabobankrensters mee op het podium.

Bleiswijk: Mario Poldervaart is er net niet in geslaagd om tijdens het districtskampioenschap tijdrijden voor nieuwelingen een podiumplaats te behalen. De Zuidlander uit de Spijkenisser wielervereniging PRC Delta klokte achter winnaar Tim van der Poel uit Bergschenhoek, Thierry Bouckaert uit Lisse en Dion van Nierop (RRC De Pedaalridders) uit Zoeterwoude de vierde tijd. Cornelis Bakker overkwam bij de amateurs hetzelfde. De Dirkslander uit de ploeg van PRC Delta werd vierde en zag de Rotterdamse winnaar Bob van der Tholen (RWC Ahoy’), Robbert Schaap (RWV De Spartaan) uit Voorburg en Corné Verhoeks (DRC de Mol) uit Zuilichem op het podium de bloemen in ontvangst nemen. Willem Kegge uit Hellevoetsluis stal bij de tijdrijders de show bij de 40-plussers door een snellere tijd op de klokken te zetten dan zijn naaste belagers Wouter Schellevis (GRTC Excelsior) en Hans Bouwmeester.

Limburg: Huub Duyn is in de Belgische wielerklassieker de Ronde van Limburg (UCI 1.2) voor professionals derde geworden. De renner uit de continentale Spijkenisser wielerformatie van De Rijke-Shanks zat mee in een kopgroep van negen man. De Belg Olivier Chevalier (Wallonie-Bruxelles) snelde naar de bloemen door Kevin Claeys (Crelan-Euphony) voor te blijven. Huub Duyn stelde zich tevreden met plaats drie.

Lekkerkerk: Erik Meerkerk heeft de smaak en de vorm te pakken, die hem dit seizoen al menigmaal naar het gewenste succes heeft geleid. Zo ook in de 51e editie van de Ronde van Lekkerkerk voor amateurs waar de Zuidlander uit de ploeg van PRC Delta achter winnaar Thom van Beek (De Spartaan) uit Stompwijk en Jordy Beuker (Eemland) uit Huizen de derde plaats voor zich opeiste. Ploeggenoot Cornelis Bakker finishte als vierde, Hellevoeter Stephan Borsboom als zevende en Marijn Pijper als elfde.

Schijndel: Daan Hoole uit Spijkenisse heeft zich in de Jeugdronde van Schijndel in categorie 7 nog net een plaats verworven bij de eerste tien. De renner van PRC Delta besloot in het Brabantse een goede race, maar kon niet verhinderen dat achtereenvolgens Carlo van den Berg, Tom Peters en Luca Vreeswijk als podiumgangers de sterksten waren.

Schoondijke: Jasper Kraaijenbrink (PRC Delta) uit Spijkenisse besloot een goede race in de Ronde van Schoondijke met een verdienstelijke negende plaats in categorie 5. Martijn Rasenberg uit Terheijden was de snelste door Noa Jansen uit Oosterhout en Britt Knaven, de dochter van Parijs-Roubaix winnaar Servais Knaven, voor te blijven.

Nieuw-Vossemeer: Henriette Woering (WV Zeeuws-Vlaanderen) uit Rozenburg heeft zich ook weer laten zien in de 65e Wielerronde van Nieuw-Vossemeer voor elite-vrouwen door zich op plaats negen wederom een plaats bij de eerste tien te werven. Woering wist en zag dat de strijd om het podium vooral zou gaan tussen de Rabobankrensters. Sabrina Stultiens (Rabobank Liv/Giant) uit Meijel won het van haar ploeggenote Thalita de Jong uit Ossendrecht en Monique van de Ree (Cyclelive Plus-Zannanta) uit Willemstad. Bij de nieuwelingen ging de zege naar Lars Akkermans (RSC De Zuidwesthoek), die achtereenvolgens Lex Metler (WV Schijndel) en Jarri Stravers (Jan van Arckel) de baas bleef. Jim Doornbosch uit Hellevoetsluis besloot een uitstekende koers met een vijfde plaats. Robert de Poel (DRC de Mol)was bij de amateurs/sportklasse de sterkste door achtereenvolgens Thom van Beek en Robbert Schaap voor te blijven. De Deltarenners Matti de Baat en Rozenburger Mike Boer finishten respectievelijk als zevende en achtste.

Etten-Leur: Francine Kraaijenbrink uit Spijkenisse is in de vijfde Tour de Leur voor junior-vrouwen op de vijfde plaats geëindigd. De renster uit de stal van PRC Delta moest het winnende trio Anne Huinen (De Bollenstreek), Merel Hofman (RWC Ahoy’) en Nina Buysman (West Frisia) voor zich dulden.

Moergestel: Lennart Reijtenbagh kwam in de Komtoer van Moergestel in categorie 6 niet verder dan een negende plaats. De Zuidlander uit de ploeg van PRC Delta zag met lede ogen aan dat niet hij, maar winnaar Sander Hendrickx, Maikel Stam en Sjoerd Bakker het podium bevolkten. Jasper Kraaijenbrink uit Spijkenisse eindigde in categorie 5 zijn race als zesde. Olav Kooij mocht als winnaar de bloemen afhalen, Emiel Fontijne stelde zich tevreden met plaats twee en de Westlandse Sylvie Swinkels passeerde de streep als derde.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant