Hockeyers Spijkenisse putten moed

Sport 108 keer gelezen

Schiedam - Het zwaar gehavende team van HV Spijkenisse heeft een eervolle 5-1 (1-1) nederlaag geleden bij Spirit. De Spijkenissers, die het moesten stellen zonder de dragende krachten Maarten Bol, Jeroen Bouthoorn en Mike Maters en aan het einde van de tweede helft ook nog eens Jelle Kuurstra en Coen Weijmar vanwege blessures zagen wegvallen, stortten na een uitstekende eerste helft in het tweede deel in elkaar.

‘We waren met precies elf vaste basisspelers naar Schiedam gekomen, maar toen Jelle en Coen wegvielen moesten we een oproep doen aan de jongen gasten Douwe Snel (16 jaar) en de 15-jarige B-junior Pim Muller. Na de 2-1 zo vlak na rust was het over met de weerstand van de mannen,’ aldus coach Rob van ’t Zet. Na een kwartier spelen nam de thuisclub door een benutte strafcorner met 1-0 de leiding. De thuisclub vocht zich in het gelijkopgaande treffen terug in de wedstrijd en dat leverde twee minuten later al weer de gelijkmaker op van Maarten Bosman: 1-1. ‘Dat was op dat moment dik verdiend,’ vond Van ’t Zet. Toen Jelle Kuurstra op tien seconden van de rust een bal op de enkel kreeg en hij met een gezwollen enkel het veld moest ruimen en Coen Weijmar met een hamstringblessure kampte, was de weerstand der Spijkenissers na de vlotte 2-1 snel verdwenen. ‘De klap van 2-1 zijn we niet meer te boven gekomen,’ verklaarde Rob van ’t Zet de te hoog uitgevallen 5-1 score. ‘De ploeg heeft echter wel moed geput uit het goede spel van de eerste helft. Met nog drie wedstrijden te gaan zullen we het voor overleving in de tweede klasse B om de tiende plaats uit moeten vechten met Gouda. Zondag spelen we thuis tegen Asvion. Het zou mooi zijn als we die wedstrijd zouden winnen.’

HV Spijkenisse (mannen): Sander de Kam; Nino Bellaard, Ike Kocken, Jeroen Barto, Alain Noels; Mitchel Veloo, Martijn Been, Coen Weijmar; Alexander Taat, Jelle Kuurstra. Maarten Bosman. Douwe Snel, Yarik de Haan en Pim Muller kwamen ook in actie.