HVOS is klaar voor Helius

Sport 102 keer gelezen

Pijnacker - De handballers van HVOS hebben in de Luchthal in Pijnacker de topper tegen Oliveo met een 21-26 (9-9) overwinning afgesloten. Wessel Knol was met tien treffers zowel in aanvallend als verdedigend opzicht de grote man bij de Spijkenissers.

De formatie van Jaap Hagen, die momenteel samen met zijn Anja het 30-jarige huwelijk viert, kan aanstaande zondag op De Brug door een overwinning in de rechtstreekse topper tegen Helius kampioen worden. ‘We zijn er klaar voor, het wordt ook weer eens tijd voor een feestje, want het is heel lang geleden dat wij kampioen werden,’ aldus speler Arjan Sebel. HVOS begon sterk aan de wedstrijd, nam ook een ruime voorsprong, maar hoewel de score wat uitbleef, kwamen de bezoekers toch weer terug tot 9-9. ‘We kakten in de eerste helft wat in.’ Nadat coach Menno van der Pluijm de ploeg weer op het rechte spoor had gezet, verscheen er een veel scherper HVOS uit de kleedkamer. De nu wel scorende partijen hielden elkaar in de tweede helft lange tijd goed in evenwicht. Nadat de Spijkenissers een gaatje van 18-20 hadden geslagen, sloegen zij hun slag door uit te lopen naar 21-26. De broers Wessel en Raoul Knol namen het leeuwendeel van de score voor HVOS voor hun rekening. HVOS speelt aanstaande zondag op De Brug om 12.30 uur de kampioenswedstrijd tegen aartsrivaal Helius.

HVOS: Jeroen Versendaal; Arjan Sebel, Chris van der Velde, Rob Elshout, Sebastiaan Hagesteijn, Raoul Knol. Wessel Knol, Wouter van der Zwan.