Afbeelding

Ten Pas winnaar voor HSV Spikes

Sport 193 keer gelezen

Spijkenisse - De honkballers van HSV Spikes hebben een nipte, maar belangrijke 13-12 overwinning geboekt tegen het nog puntloze Wizards of BoZ. Door dit resultaat hebben de Spijkenissers zich op de gedeelde derde plaats in de derde klasse E genesteld achter de leiders Gophers 2 en Hellevoet Atletics.

‘We hebben de wedstrijd voor de poorten van de hel toch nog winnend afgesloten,’ verklaarde matchwinnaar/playing coach Ben ten Pas, nadat hij zijn ploeg met een ferme klap alsnog de zege had bezorgd: 13-12. ‘We stonden in de eerste inning met 0-6 achter en aan het einde van de derde slagbeurt zelfs met 3-9. De overwinning heeft aan een heel dun zijden draadje gehangen. We zijn bezig met de opbouw van een nieuwe ploeg. Dat is mijn grootste uitdaging. Je ziet de kwaliteiten van de spelers met sprongen vooruit gaan. Behalve progressie zie je ook weer dat er wordt gehonkbald. Het slaggeweld van de ploeg is groot, maar qua pitching en verdedigend moet het beter. Gelukkig pikken de jonge jongens de gemaakte fouten snel op, zijn leergierig. Je ziet bijvoorbeeld ook dat ze nu al agressief op de honken zijn. Daar ben ik ontzettend blij mee. Ik ben content met dit soort gasten. Met nieuwe mannen als René Koelink, Clyde Carty, terug van Orioles, en Brian van der Steen kunnen we het niveau van de groep naar omhoog tillen. De ervaren krachten slepen de anderen mee,’ aldus Ben ten Pas. Ronald Machielsen kreeg in de vijfde inning een bal op de elleboog waarop hij zich moest melden in het Ruwaard Ziekenhuis. HSV Spikes gaat aanstaande zondag op bezoek bij Saints. Een moeilijke klip, die genomen moet worden.

Werpcijfers: Brian van der Steen (2 1/3 inning) 3,9,4,2. Patrick de Groot (6 2/3 inning) 1, 5, 6, 2
Slaggemiddelde: Ben ten Pas 1 uit 1 (1000), Remco Alberts 3 uit 5 (0.600), Evert Versloot 3 uit 5 (0.500)
Line-up: Remco Alberts (5, vijfde slagbeurt naar vijf), René Koelink (6), Brian van der Steen (1, 3e inning naar 9, 8e Pim Bakker), Dylan Wolthuis (4, 9e inning Ben ten Pas op 4), Evert Versloot (2), Patrick Gelderblom (8, 5e inning naar 5), Patrick de Groot (9, derde inning naar 1), Ronald Machielsen 3, 5e inning Clyde Carty), Titus Blom (7).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant