Hekelingen haalt eindelijk overwinning

Sport 114 keer gelezen

Hekelingen - Hekelingen heeft na lange tijd weer eens het zoet der overwinningen mogen smaken. De Hekelingers versloegen op het Sportpolderpark DHZ met 5-1 (1-1). ‘Het mag dan DHZ zijn, maar deze overwinning hadden mijn spelers met het vooruitzicht op de p/d-wedstrijden nu net even nodig,’ wees René Milot op de laatste overwinning tegen RDM, die dateerde uit februari.

‘Het is telkens net niet. We hebben een zeer jonge groep met 17 en 18 jarigen in het team en jongens die met hun 22 jaar tot de ervaren spelers behoren. Deze groep jonge jongens kunnen best ballen, maar spelen goed in bepaalde fases. Lukt het even niet of komen zij achter, dan zie je de koppies meteen gaan hangen, staat er niemand op om de kar te trekken. En dat terwijl er bij een 1-0 achterstand niets aan de hand is en zo ’n wedstrijd nog alle kanten uit kan. Loopt het, dan zie je het vertrouwen groeien. We kwamen tegen DHZ met 1-0 voor, maar toen het op slag van rust 1-1 werd, hoor je de mannen al denken van: daar gaan we weer.’ Hekelingen, dat de hele wedstrijd sterker was kwam halverwege de eerste helft op voorsprong door een vrije trap van Dyon van Wijk, die via het houtwerk in het doel plofte: 1-0. De club uit Rotterdam-Zuid probeerde de meubelen te redden, dat lukte op slag van rust ook, want een klutsbal hobbelde zomaar in het Hekelingse doel: 1-1. Hekelingen pakte de draad in het tweede deel wat energieker aan en kwam op het uur door Wesley Meuldijk op 2-1. ‘Vanaf dat moment is het gaan lopen.’ Toivi Schol schoot de bevrijdende 3-1 tegen het garen, waarop Kenneth Verweij en wederom Toivi Schol de eindstand bepaalden op 5-1. ‘We zijn er nog niet, want in de nacompetitie krijgen we te maken met lastige tegenstanders als Besiktas en waarschijnlijk CWO, maar we doen er alles aan om het derdeklasserschap te behouden,’ besloot René Milot. Bij Hekelingen keren Kevin Kouwenhoven en Patrick de Roodt na een uitstapje RFC 2000 weer terug op het oude nest. Hekelingen sluit aanstaande zondag de reguliere competitie af in Rotterdam-Zuid waar LMO de tegenstander is.

Hekelingen: Jordy Dijkshoorn; Ricardo Stok, Dyon van Wijk, Bruce Sundermann, Marvin van den ende; Robin Boere (46. René Rombouts), Toivi Schol, Kenneth Verweij; Walid Ahmed, Wesley Meuldijk, Edinho Varella Fortes (73. Giovanni Hoogerbrugge).