Afbeelding

SCO ’63 nog niet zonder degradatiezorgen

Sport 115 keer gelezen

Spijkenisse - SCO ’63 zal na de 1-2 (0-1) nederlaag in eigen huis tegen XerxesDZB in de laatste competitiewedstrijd in Oudewater tegen hekkensluiter Unio nog vol aan de bak moeten om het tweedeklasserschap veilig te stellen.

'We gaan voor de winst dan ben je van alle sores af,’ liet elftalleider Alfons Soler, die het komende seizoen als elftalleider het spoor zal volgen van Ton Pattinama naar de kersverse hoofdklasser Deltasport, weten. ‘Bij elk ander puntenverlies zijn we afhankelijk van de resultaten van DONK thuis tegen CVV Zwervers en VFC bij XerxesDZB.’ SCO ’63 en XerxesDZB speelden op het sportpark Oostbroek een matige partij voetbal. De club uit Rotterdam-Oost was wel beter, creëerde zich ook talrijke kansen, maar verder dan slechts één treffer (0-1) in de tiende minuut kwamen de mannen van Patrick van Loon niet. Ton Pattinama probeerde zijn manschappen tijdens de rust op scherp te zetten. Nadat een schot van Merwin de Brito gepareerd werd door de Rotterdamse doelwachter, verzuimde Massaro Latuheru de rebound met een leeg doel voor zich binnen te schieten. XerxesDZB counterde vervolgens in een flits naar 0-2. Vijf minuten voor tijd keerde de spanning door een treffer van Dominique Pinas (1-2) weer even terug, maar de tijd was voor de Spijkenissers tekort om de plooien weer glad te strijken.

SCO ’63: Linber van der Horst; Gerson Silva Almeida, Virgil Maatrijk, Stephan Berkman, Wesley Berkhout; Lito de Pina Gomes, Massaro Latuheru; Victor Kriek; Ara Aschraf Rahil (81. Alexon Varella Ramos), Merwin de Brito, Brendon Jansen (68. Domenique Pinas).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant