Spijkenisse gaat nacompetitie in

Sport 81 keer gelezen

Oud-Beijerland - Spijkenisse had kennelijk de gedachten reeds bij de promotiecompetitie, want in een lusteloze wedstrijd liet het met een 2-1 (0-0) nederlaag de punten bij SHO.

Trainer Peter Wubben wilde met het oog op het toetje ook geen risico nemen, want hij liet blessuregevoelige spelers als Harvey Wijngaarde, Stefano Zevenbergen en Breuklin Almeida op de bank beginnen. De zeer matige eerste helft speelde zich voornamelijk af op het middenveld en kansen deden zich dan ook niet voor. Peter Wubben zette in de tweede helft met Stefano Zevenbergen voor Julien Gret wat meer druk op de Beijerlandse ketel. SHO, met de geslepen Geert Bakker, was echter wat dreigender in de counter. Zo liet Steven van Vliet in riante positie een voorzet van Bakker aan zich voorbij gaan. Halverwege het tweede deel was het echter wel raak, toen één der verdedigers van Spijkenisse uit een hoekschop van Geert Bakker zijn eigen doelman Dyron Bijl passeerde: 1-0. Vijf minuten later onderschepte de attente Geert Bakker een te korte terugspeelbal van Elwin Spoel op Bijl, waarop deze voor 2-0 tekende. Wubben probeerde met Breuklin Almeida voor Boudy Hoogendoorn en Onno Doeland voor Elwin Spoel nog wel iets te forceren, maar verder dan een rake kopbal van Onno Doeland op een voorzet van Jorn Berkelaar vijf minuten voor tijd kwamen de Spijkenissers niet: 2-1. Spijkenisse sluit aanstaande zaterdag op het sportpark Jaap Riedijk de reguliere competitie in de eerste klasse B af tegen BVCB.

Spijkenisse: Dyron Bijl; Elwin Spoel (77. Onno Doeland), Eric Polet, Boudy Hoogendoorn (66. Breuklin Almeida), Jeffrey Schenk; Delrencio dos Reis, Djoemian Sarkam, Shane van den Engel; Jorn Berkelaar; Julien Gret (46. Stefano Zevenbergen), Ruperto Dorothea.