Afbeelding

De Rijke-Shanks 1, 2 en 3

Sport 116 keer gelezen

Hoboken - Coen Vermeltfoort heeft in de Grote Prijs 1 Mei - Ereprijs Victor de Bruyne zijn tweede seizoenzege behaald. De renner uit de Westlandse continentale wielerequipe van De Rijke-Shanks was in de sprint zijn ploeggenoten Mats Boeve en Yoeri Havik te snel af.

"Het was een mooie, maar chaotische koers", aldus Vermeltfoort. "De ploeg heeft super gereden door constant voorin te rijden, de wedstrijd te controleren en in bijna alle ontsnappingen mee te zitten". Zo wist Rick Ottema in de finale van de 170 kilometer lange rit voor professionals van en naar Hoboken weg te rijden met negen medevluchters. Metec, onder leiding van de nieuwe ploegleider Adrie van Houwelingen, reed het gat dicht.

In de laatste driehonderd meter ging Vermeltfoort de sprint aan, met in zijn wiel achtereenvolgens Boeve en Havik. "We hebben een fantastische teamprestatie geleverd, die we nauwelijks kunnen evenaren". De driedubbele zege was extra bijzonder omdat op de dag van de koers buschauffeur Cor van den Berg werd begraven. "Als het podium op deze dag geheel geel kleurt, dan kan je alleen maar zeggen: bedankt Cor, deze overwinning is voor jou,’’ aldus Vermeltfoort.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant