Afbeelding

Doek valt voor Kempvis

Sport 111 keer gelezen

Spijkenisse - De teleurstelling was groot bij de waterpolosters van De Kempvis nadat degradatie naar de derde klasse door een 3-6 (0-2, 2-2, 0-1, 1-1) nederlaag tegen Z&PC de Gouwe 2 een feit werd. ‘We hebben het niet gered, het moest vandaag gebeuren, maar de spanning werd de meiden kennelijk te groot,’ verklaarde coach Peter Koster.

‘We wisten vooraf dat het lastig zou worden. De Gouwe staat niet voor niets vierde in de afdeling en respijt was er niet.’ Peter Koster had zich een ander seizoen voorgesteld dan er uiteindelijk is uitgekomen. ‘Vorig jaar werden we negende, dus was de doelstelling een plaats in de middenmoot. Ik heb er zeker niet gerekend dat we tegen de degradatie zouden moeten vechten. Dat werd het dus wel en we hebben het uiteindelijk niet gered. We hebben na een redelijke start diverse meiden zien wegvallen, zoals Yvette en Sophie Kleinherenbrink, waardoor we door het hele seizoen heen diverse aanpassingen in het team moesten bewerkstelligen. Zo ontbrak afgelopen zaterdag Melanie Bakker. Zij is het scorend vermogen binnen de ploeg, lastig te vervangen.’

Peter Koster gaat echter niet bij de pakken neerzitten, want hij heeft de teleurstelling verwerkt met een vooruitstrevende blik op het volgende seizoen. ‘Er gaat niemand weg en Ilse Kuller en Marloes komen terug van ZPB. We worden in de breedte sterker, zeker nu ook Roxanne van Nieuwamerongen en Tess Kok het komende seizoen definitief bij de dames gaan spelen. We gaan voor het kampioenschap, willen terug naar de tweede klasse. We hebben voldoende kwaliteit om de groep die druk te gaan opleggen. We gaan ons in de oefenwedstrijden en toernooien klaarstomen voor volgend seizoen,’ aldus een strijdvaardige Peter Koster.

Tess Kok, Femke de Haan en Divera Bakker scoorden de treffers voor de Kempvis.
De Kempvis: Tinka de Haan; Patricia van Nierop, Divera Bakker (1 keer), Wieteke Kleinherenbrink, Femke de Haan (1 keer), Suzanne Dusseljee, Dayane Melief, Tess Kok (1 keer), Roxanne van Nieuwamerongen, Sofie Goudriaan, Tessa Bloemberg.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant