Afbeelding

Hartpatiënten vraagt ingreep minister

Actueel 64 keer gelezen

Roermond - Hartpatiënten Nederland wil dat minister Schippers van Volksgezondheid ingrijpt om de veiligheid van patiënten bij het Ruwaard van Putten ziekenhuis te waarborgen. “De Raad van Bestuur van het ziekenhuis handelt niet in het belang van de patiënt maar heeft commerciële motieven als leidraad. Dat blijkt maar weer eens uit het afketsen van de overname vandaag”, zo reageert de Stichting vandaag.

Eerder overleg tussen Hartpatiënten Nederland en de Raad van Bestuur over de afdoening van zo'n honderd serieuze klachten over de afdeling cardiologie en enkele andere afdelingen liep op niets uit. De Raad van Bestuur liet blijken patiënten die klagen niet serieus te nemen, aldus de stichting.

Hartpatiënten Nederland heeft na alle gebeurtenissen geen vertrouwen meer in deze Raad van Bestuur en vestigt zijn hoop op de minister die, wellicht mede samen met bijvoorbeeld de Onderzoeksraad voor Veiligheid en de IGZ, passende maatregelen kan treffen om het ziekenhuis op een verantwoorde manier overeind te houden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant