SCO’63 doet goede zaken tegen VFC

Sport 181 keer gelezen

Spijkenisse - SCO’63 heeft zondag goede zaken gedaan in de strijd tegen degradatie. De ploeg speelde op sportpark Oostbroek tegen concurrent VFC en won met 1-0. De gasten uit Vlaardingen eindigde de wedstrijd ook nog met negen man. Het was een echt degradatie duel waarin het op sommige momenten niet om aan te zien was. Na zes minuten was het Merwin de Brito die na een corner van Victor Kriek op de lat kopte. Niet veel later was het Bryn Siegersma die de bal over het doel van Linber van der Horst kopte. Na een kwartier was het Ibrahim Royama die een vrije trap op de lat trapte. Na twintig minuten schoot Merwin de Brito van afstand en redde doelman Ralph Groen.

Vervolgens gebeurde er lange tijd niets en in de wedstrijd werd de sfeer wat grimmiger. In de laatste tien minuten waren het Onderdelinden en Rayana die niet wisten te scoren en in de slotminuut voor rust was het Aschraf Rahil die de lat raakte. Na de thee kwam VFC iets feller uit de kleedkamer en direct was er een mogelijkheid voor Ibrahim Royama, maar die schoot over Van der Horst heen, maar de bal kwam niet in het lege doel maar ernaast. Niet veel later schoot eerst Stephan Berkman naast en ook Brendon Jansen kapte zijn tegenstander goed uit en schoot vervolgens naast het doel van de Vlaardingers. Na klein uur spelen was het Dwy Kampe die een elleboog achterliet in het gezicht van Victor Kriek en hij mocht van de matig leidende scheidsrechter Hermus inrukken. Twintig minuten voor het einde van de wedstrijd gaf Merwin de Brito goed af op Brendon Jansen en hij scoorde de verdiende 1-0 voor de Spijkenissers. Hierna waren er mogelijkheden voor meer treffers, maar Aschraf Rahil schoot over het doel van VFC. In de slotfase liet SCO zich onder druk zetten, maar waren er geen treffers voor VFC. Twee minuten voor het einde kreeg Van Ravenzwaaij zijn tweede gele kaart en mocht hij ook voortijdig douchen.

Goede zaken in slecht duel
Na afloop was een ieder het erover eens. De wedstrijd was niet best, maar de punten waren erg belangrijk voor SCO’63, die hiermee de tiende en veilige plaats overnam van VFC. ‘Het was een draak van een wedstrijd. Het was een echt degradatieduel. De punten zijn in deze fase van de competitie belangrijk. Zeker na rust konden wij meer voetballen. Al was de rode kaart een keerpunt in het duel. Aan het einde zie je dan toch dat de gemakzucht in het team komt en dan kom je soms tegen negen man nog in de problemen. Ze hebben wel inzet getoond en daarom gaf ik ze ook op Koninginnedag vrijaf met trainen’, meent de oefenmeester. Zondag is Xerxes/DZB de nummer drie van de competitie de tegenstander. SCO’63 staat nu tiende met twee punten voorsprong op VFC en nog twee duels te gaan. Doelstelling is handhaving zonder nacompetitie.