Afbeelding

De Rijke-Shanks behaalt drie overwinningen op rij

Sport 98 keer gelezen

Meerkerk: Coen Vermeltfoort (foto) heeft na Yoeri Havik vorige week in de ZLM Tour de Spijkenisser continentale wielerstal van Cyclingteam De Rijke-Shanks in de Arno Wallaard Memorial in Meerkerk zijn tweede seizoenzege bezorgd. De 25-jarige Vermeltfoort behoorde in de zinderende finale van de 186 kilometer lange rit voor professionals door de Alblasserwaard tot een groep van acht koplopers. Vermeltfoort liet in de sprint onder meer aanjager Mike Teunissen (Rabobank Development) en de Belg Sean de Bie (Leopard Trek) achter zich. ‘Het was lang wachten, maar de overwinning van Yoeri Havik heeft de ploeg een flinke boost gegeven en nu lijkt het of we los zijn,’ aldus glunderde de winnaar. Ronan van Zandbeek uit het team van De Rijke finishte als zevende, Wateringer Jesper Asselman (Metec) als dertiende en Dylan van Baarle (Rabobank Development Team) uit Zoetermeer passeerde de streep als zeventiende.

Zaandam: Dylan Groenewegen behaalde in de 68e uitgave van de Ronde van Noord-Holland (UCI 1.2) voor professionals zijn eerste seizoenzege. Het was na de zege van Yoeri Havik en Coen Vermeltfoort afgelopen zaterdag in acht dagen tijd alweer de derde overwinning voor de continentale wielerequipe van De Rijke-Shanks uit Spijkenisse. De 19-jarige Groenewegen rekende op de Prins Hendrikkade in Zaandam na 207 kilometer in de sprint af met achtereenvolgens Wouter Wippert (Team 3M) uit Oosterhesselen en oud-ploeggenoot Remco te Brake (Metec) uit Rhenen. Yoeri Havik passeerde in het tenue van De Rijke-Shanks de streep als zesde.


Hengelo: Bas Stamsnijder maakte het weekend voor hoofdsponsor Leen de Rijke compleet door de Ronde van de Vijver voor elite/beloften zegevierend af te sluiten. Stamsnijder, zoon van voormalig wereldkampioen veldrijden Hennie Stamsnijder, hield in Hengelo achtereenvolgens de continentale renners Adrie Lindeman (Metec) en Roy Eefting (Koga) achter zich.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant