Afbeelding

Wielernieuws PRC Delta

Sport 92 keer gelezen

Someren - Stephan Borsboom uit Hellevoetsluis is in de 51e editie van de Omloop van de Peel voor amateurs achter onder meer winnaar Piotr Kornafel uit het Duitse Straelen op de negende plaats geëindigd. De equipe van de Spijkenisser wielerclub PRC Delta, onder leiding van ploegleider Eef Franke en mecanicien Randy Breukel, was met de renners Erik Meerkerk, Stephan Borsboom, Willem Kegge, Jon Kegge, Martin Nieuwstraten, Dave Kleinjan, Robin Huizinga, Cornelis Bakker, Kees Barendregt, Daniël Verzijl en Marijn Pijper afgereisd naar het Brabantse Someren. Stephan Borsboom uit Hellevoetsluis behaalde in de eerste etappe over 127 kilometer van Someren naar Someren een twaalfde plaats. Ruben Engelen uit het Belgische Tessenderlo won de etappe. Borsboom sloeg in de tweede etappe over een afstand van 128 kilometer zijn slag door met een gemiddelde van 43 kilometer per uur in Someren uit een kopgroep van acht renners achtereenvolgens Johnny van der Klooster uit het Zeeuwse Lewedorp en Twam Kops uit Eindhoven voor te blijven. Spijkenisser Dave Kleinjan passeerde in de zonnige rit door het Brabantse de streep als zesde.

Alphen aan den Rijn: Lennart Reijtenbagh uit Zuidland lijkt helemaal los, want de renner van PRC Delta behaalde in de Jeugdronde van Alphen aan den Rijn in categorie 6 zijn tweede seizoenzege. Reijtenbagh, die verder podiumplaatsen behaalde op de Bult, Rijswijk en Nieuwdorp kreeg de Haagse Steffie van der Peet en Yonna van Dam mee op het podium. Spijkenisser Daan Hoole, uitkomend voor PRC Delta, behaalde in categorie 7 een verdienstelijke zesde plaats achter onder meer winnaar Carlo van den Berg. Jasper Kraaijenbrink (PRC Delta) uit Spijkenisse eindigde in categorie op 5 een vijfde plaats achter onder anderen winnaar Eva Bijwaard. Ploeg- en plaatsgenoot Arjan Boshoven passeerde de streep als tiende. Tim Nasveld, eveneens renner van PRC Delta pinde zich in Alphen aan den Rijn in categorie 4 als negende. Tristan Kool mocht de winnaarsbloemen in ontvangst nemen. Lara Boshoven uit Spijkenisse behaalde in categorie 1 in het tenue van PRC Delta een goede vijfde plaats achter winnaar Tim van der Poel, maar voor haar ploeggenoot Jayden Post.

Emmen: Mario Poldervaart heeft een uitstekende prestatie geleverd door de derde plaats voor zich op te eisen in de 34e Omloop door het Land van Kleine Hein. De Zuidlander uit de ploeg van PRC Delta moest in het geweld van de klassieker winnaar Tom Wijfje uit Ter Aar en Dennis van der Horst uit Hasselt voor zich dulden. Kevin Inkelaar (PRC Delta) uit Spijkenisse greep in Emmen in de rit voor nieuwelingen met een vierde plaats net naast het podium. Winnaar Marten Kooistra, Bob Olieslagers en Danny Voogt mochten wel plaats nemen op het schavot.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant