Foto: Wil van Balen.
Foto: Wil van Balen.

Hekelingen met acht man in slotfase onderuit

Sport 57 keer gelezen

Abbenbroek – Hekelingen heeft zondag zichzelf een slechte dienst bewezen in het duel bij Abbenbroek. De ploeg verloor niet alleen met 2-0, maar eindigde het duel ook nog eens met drie man minder. De ploeg speelde vooral tegen zichzelf. Om meer balans in het team te krijgen had trainer Milot ook drie oudgedienden teruggehaald. Veel plezier had hij hier echter niet van: twee van de drie spelers deden binnen veertig minuten niet meer mee.

In de beginfase was Abbenbroek vooral de ploeg die de dienst wilde uitmaken. Beide ploegen strijden nog tegen degradatie. Kai Zeegers en Dennis Holsteijn kregen de bal niet in het doel. Al na zes minuten moest de teruggehaalde Raymond Leijgraaff gewisseld worden door een blessure. Zijn vervanger De Jong moest na een uur ook weer door een blessure worden vervangen. Vervolgens gebeurde er een half uur niet veel op het veld van Abbenbroek. Dijkshoorn redde goed op een inzet van Holsteijn en niet veel later gaf Kenneth Verweij de bal uitstekend op Rogier Bezuijen, maar nu stond Sjoerd Tuink in de weg. Zeven minuten voor de pauze was er een corner voor Abbenbroek. Hierbij raakte Dennis Karsten vervolgens met vuistslag Simon van Leeuwen in het gezicht en mocht hij van arbiter Henry vna Blekum uit Leidschendam inrukken. Hierna was Robin de Jong namens Hekelingen nog gevaarlijk, maar ging de bal over het doel.

Strafschop benut
Na rust was er vervolgens een overtreding op Rogier Bezuijen, die hierna een handstand liet zien en vervolgens een tegenstander raakte en ook hij mocht van de scheidsrechter met rood gaan douchen. Toch had Abbenbroek toen niet het volledige overwicht. De ploeg van Raymond Akkermans en Marco van Diën waren via Dijksman, Verwijs en De Wolff nog gevaarlijk in de buurt van een treffer, maar doelman Jordi Dijkshoorn stond voor Hekelingen uitstekend te keepen. Twintig minuten voor het einde kreeg Abbenbroek een strafschop, echter Dennis Holsteijn zag zijn bal gekeerd worden door Dijkshoorn. Hierna was invaller Marco Bevaart nog gevaarlijk, maar hij schoot naast. Namens Hekelingen probeerden Meuldijk en Verweij het nog, maar ging de bal naast. Acht minuten voor tijd was het invaller Robin Boere die Roy Verwijs neerhaalde en de bal ging opnieuw naar de stip en zwaar gestraft mocht ook Boere met een rode kaart inrukken. De strafschop werd benut door Jordi de Looze en zo kwam Abbenbroek toch nog op 1-0. In de slotminuut was het Kai Zeegers die de eindstand op 2-0 bepaalde.

Abbenbroek biedt te weinig
Ondanks dat Abbenbroek lange tijd een groot overwicht had, wist de ploeg dit niet uit te buiten. ‘Dit was gewoon een hele slechte wedstrijd van onze kant. Dat komt omdat ze de taken niet uitvoeren. We hadden meer snelheid. Er zat natuurlijk veel spanning om dit duel, gezien de belangen. Hekelingen voetbalde tegen zichzelf. Voor ons is het de tweede keer dat we derde klasse spelen en het is een mooi doel om dat te blijven zonder nacompetitie. Dat zou een unieke prestatie zijn’, zegt Marco van Diën na afloop van het duel. Bij Hekelingen kan men niet meer rechtstreeks degraderen, maar nacompetitie kan ook niet meer ontlopen worden. ‘Ik vond alleen Bezuijen een terechte rode kaart. We speelden tegen onszelf. We kwamen snel met tien en later negen man te staan. We kwamen toch niet echt onder druk te staan. Abbenbroek was zeker niet sterk. We moeten onze wonden gaan likken en ons gaan richten op de nacompetitie’, meent René Milot na afloop. Zondag speelt Hekelingen de inhaalwedstrijd tegen Antibarbari. Abbenbroek hoeft niet in actie te komen. De spelers van Hekelingen hebben aangegeven komend seizoen de club trouw te blijven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant