Jeroen van der Heide, foto NBF
Jeroen van der Heide, foto NBF

Spijkenisser bowlers in voorselectie WK

Sport 53 keer gelezen

Spijkenisse - Van 19 tot en met 30 augustus vindt in Amerika het Wereldkampioenschap bowlen 2013 plaats. Nederland heeft zich met zowel een heren- als een damesteam gekwalificeerd voor dit WK. Na een selectieperiode van enkele maanden met daarin verschillende meetmomenten heeft de begeleidingsstaf woensdag de beide voorselecties bekend gemaakt. Bij de heren zitten twee leden van Bowling vereniging Spijkenisse in deze voorselectie. Jeroen van der Heide en Rotterdammer Johnny Spil zitten bij de laatste acht heren, die de voorbereiding op het WK gaan meemaken.

Voorselecties
Een team bestaat tijdens het WK 2013 uit zes heren of zes dames. Zij spelen op het WK verschillende disciplines, zoals singles, doubles, trio’s en teams. De begeleidingsstaf, bestaande uit Marcel van den Bosch (Zutphen), Nico Thienpondt en Peter van Zijp (beiden Schiedam), heeft de beide teams nu terug gebracht naar acht heren en dames.

Heren
Naast de 16-jarige Jeroen van der Heide en de 25-jarige Johnny Spil bestaat de selectie uit: Alex de Vries, Zoetermeer, 30 jaar, Jeffrey van de Wakker, Heemstede, 24 jaar, Jeroen van Geel, Hoogvliet, 19 jaar, Jord van Weeren, Leiden, 19 jaar, Patrick Meka, Alphen aan de Rijn, 22 jaar en Roel Mol, Vlaardingen, 40 jaar. Bij de dames doen er geen bowlsters uit Spijkenisse mee.

Voorbereiding
Er ligt een enorme uitdaging om tijdens het WK 2013 goed te presteren, tussen de toplanden uit Azië en het gastland zelf. Dat het WK wordt georganiseerd op de 72 banen van het Strike Zone Bowling Center te Henderson, Nevada, maakt het wel extra speciaal. Amerika is tenslotte het walhalla van de bowlingsport.In de voorbereiding wordt onder andere veel aandacht besteed aan de mentale kant van het bowlen, waar nog veel winst te behalen is voor Nederland. De eerste centrale training staat gepland op zaterdag 4 mei. Later zal blijken of de leden van Bowling Vereniging Spijkenisse ook daadwerkelijk mee mogen naar Amerika.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant